Naar inhoud springen

Demon: verschil tussen versies

708 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 56:
== Afgoderij en demonen ==
De Schrift openbaart dat afgoderij in wezen aanbidding van demonen is, de afgod zelf is niets. "Ze offerden aan demonen (Hebr. shed), niet aan God," Deut 32:17; 1 Kor 10:19,20. "Zij zullen niet meer hun offers aan demonen (Hebr. sair) brengen.", Lev. 17:7 en Opb. 9:20. Jerobeam was zo diep gezonken omdat hij priesters had aangesteld voor de demonen (Hebr. sair) en voor de kalveren die hij gemaakt had, 2 Kronieken 11:15. Sommige Israëlieten offerden hun zonen en hun dochteren aan de demonen (Hebr. shed).", Ps. 106:37. Achter (de aanbidding van) afgoden en afgodsbeelden zitten boze, onreine geesten, zodat het zedelijk onmogelijk is om gemeenschap te hebben met de Heer Jezus en met deze demonen, 1 Kor. 10:19-21.<blockquote>''De 32:16 Zij hebben Hem tot na-ijver gebracht met vreemde [goden], met gruwelijke daden hebben zij Hem tot toorn verwekt. De 32:17 Zij hebben geofferd aan de demonen, niet aan God; aan goden die zij niet kenden, aan nieuwe [goden], die kortgeleden gekomen zijn, voor wie uw vaderen niet gehuiverd hebben.'' (HSV)</blockquote>
 
== 'Geesten van overleden Nephilim'? ==
Volgens de demonoloog Michael Heiser zijn demonen een bepaalde categorie geesten, namelijk de geesten van de Nephilim, van de reuzen die ontstaan zijn door de gemeenschap van gevallen engelen met vrouwen op aarde<ref>Dat is de opvatting van Michael Heiser, zie [https://www.youtube.com/watch?v=ChIqBy7wi_E Demons, Giants, and Other Gods in the Bible? Dr. Michael Heiser.] Youtbe.com: Preston Sprinkle, 3 juni 2020. </ref>. Een demon is een onreine geest, en deze onreinheid ziet op die oorspronkelijke vermenging, waaruit de geesten zijn geworden. Demonen zijn dus bastaardgeesten. De vraag is echter of deze demonologische opvatting uit de Schrift is af te leiden.
 
== 'Middelaars'? ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.