Naar inhoud springen

Transgenderisme: verschil tussen versies

576 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6:
'''Kerngedachten''' van de beweging (ideologisch transgenderisme, of 'genderideologie') zijn:
* de geslachtsrol (gender) is slechts een sociale constructie, een sociaal-cultureel product.
* gevoelen van geslachtelijke identiteit is doorslaggevender dan biologisch geslacht, het gevoel betekent meer dan het lichaam. Geslacht(elijke identiteit) is onafhankelijk van het lichaam.
* de geslachtelijkheid van het lichaam valt te veranderen in zijn tegendeel (een mannenlichaam kan worden omgebouwd tot een vrouwenlichaam; medische transitie).
* een mens mag zijn wat of wie hij wil zijn. Iedereen mag zijn eigen geslacht(srol) kiezen.
*als transgenders normaal behandeld worden en dezelfde rechten en mogelijkheden hebben als de sekse waartoe zij willen behoren, dan lossen hun problemen (grotendeels) op. De transgenderbeweging kan in dit stuk als een bijzondere burgerrechtenbeweging worden gezien.
Regel 14 ⟶ 15:
<Youtube width="768" height="432">xfO1veFs6Ho</youtube><BR>''Gender Identity: Can a 5'9, White Guy Be a 6'5, Chinese Woman?''. Youtube.com:
Family Policy Institute of Washington, 14 apr. 2016. Duur: 4 min 13 sec.
 
'''Onverdraagzaamheid.''' Het transgenderisme heeft, ondanks de nadruk op individuele keuzevrijheid, een onverdraagzame kant. Tegenstanders worden 'transfoob' genoemd, tegensprekers wordt het zwijgen opgelegd ('cancel culture').
 
'''Bevordering.''' Het ideologisch transgenderisme wordt bevorderd door:
Regel 34 ⟶ 37:
God schiep de mens als man en vrouw. Adam werd geschapen als man, het was uiteraard niet zijn keuze. Eva werd geschapen als vrouw, het was evenmin haar keuze.
 
Ons man- of vrouw-zijn wordt bepaald door onze chromosomen, door de gesteldheid van ons lichaam, niet door ons gevoel of subjectieve mening. Als iemand en y-chromosoom heeft is hij op aarde voor altijd een man; zo niet, dan is zo iemand voor altijd een vrouw. Ons geslacht is geschreven in de DNA-code in alle 37,2 biljoen cellen van ons lichaam. Het ideologische transgenderisme loochent de doorslaggevende betekenis van ons ingeboren geslacht en gaat daarmee tegen de scheppingsorde in. De geslachtelijkheid van het menselijk lichaam is onveranderlijk. Een medische transitie verandert het geslacht niet .
 
Een subjectief zelfbééld bepaalt niet de objectieve realiteit. Een anorexia-patiënte die ondergewicht heeft en niettemin méént dat zij te dik is, is niet te dik, maar te mager. Haar subjectieve overtuiging maakt haar niet dik. Haar onware mening strijdt met de realiteit van haar lichamelijke gesteldheid.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.