Naar inhoud springen

Eerbare kleding: verschil tussen versies

2 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
k
Regel 361:
== Islam ==
Moslimvrouwen kleden zich doorgaans zedig en zijn daarin een voorbeeld voor westerse vrouwen. De Islamitische eerbare kledingstijl heet 'hijab'. Twee dingen vallen op: bedekking van het lichaam en de hoofddoek.
[[Bestand:Eerbare kleding moslimvrouwen.jpg|geen|miniatuur|1098x1098px930x930px|''Kleding van moslimvrouwen als voorbeeld van eerbare kleding'']]
Immigranten uit Islamitische landen vinden dan ook dat de westerse vrouw zich vaak niet netjes kleedt. Wanneer onkuis geklede westerlingen in Islamitische landen komen, kunnen ze op weerstand stuiten. Een citaat ter illustratie.
"De Amerikaanse zangeres … wil zich niet aanpassen aan de eisen die in het islamitische Maleisië aan artiesten worden gesteld. Volgens het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard weigert ze kleding te gaan dragen die haar bovenlichaam en schouders bedekt en tot haar knieën reikt, zoals de regels voor artiesten in het Aziatische land voorschrijven. Haar concert op 21 november in Kuala Lumpur is daarom afgezegd.” — Algemeen Dagblad, nieuwsbericht 1 okt. 2007. De naam van de zangeres is in ons citaat weggelaten.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.