Naar inhoud springen

Huwelijk: verschil tussen versies

1.303 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 93:
Het huwelijk als levensverbintenis tussen een man en een vrouw is in de maatschappij niet langer vanzelfsprekend. Het zogenaamde ''[[homohuwelijk]]'' (man-man of vrouw-vrouw) wordt steeds meer geaccepteerd.
 
'''Herdefinitie.''' De definitie van 'huwelijk' is aangepast om homohuwelijken in te sluiten. Het huwelijk wordt niet langer gedefinieerd als een bij wet geregelde verbintenis tussen een man en een vrouw, maar als 'een bij wet geregelde verbintenis tussen twee personen'<ref>VanDale.nl, geraadpleegd 1 nov. 2019.</ref>. Sommige critici hebben gewaarschuwd dat het weghalen van 'twee' uit de definitie een logische vervolgstap is.<ref>[https://www.dailywire.com/news/hammer-remember-those-who-told-us-gay-marriage-would-not-lead-to-polyamory-they-were-wrong/?fbclid=IwAR2eoFGyf-ZsHkwp5poTRXp-ZjeqTPiwJbPlPg54WUu9J1uHviE1kxiNYas HAMMER: Remember Those Who Told Us Gay Marriage Would Not Lead To Polyamory? They Were Wrong.] DailyWire.com, 25 okt. 2019.</ref> <blockquote>''Ps 11:3  Wanneer de grondslagen zijn vernield, wat kan dan de rechtvaardige doen? (NBG51)''</blockquote>
 
'''Polygamie.''' De ondermijning van het traditionele huwelijk heeft mogelijk nog andere gevolgen. Zo hebben sommigen gewaarschuwd dat het weghalen van 'twee' uit de definitie van 'huwelijk' een logische vervolgstap is.<ref>[https://www.dailywire.com/news/hammer-remember-those-who-told-us-gay-marriage-would-not-lead-to-polyamory-they-were-wrong/?fbclid=IwAR2eoFGyf-ZsHkwp5poTRXp-ZjeqTPiwJbPlPg54WUu9J1uHviE1kxiNYas HAMMER: Remember Those Who Told Us Gay Marriage Would Not Lead To Polyamory? They Were Wrong.] DailyWire.com, 25 okt. 2019.</ref>
 
'''Ouderschap los van geslacht.''' De herdefinitie leidt tot het scheiden van ouderschap van geslacht. Traditioneel ouderschap in een traditioneel gezin behelst twee ouders van verschillende sekse: een man (vader) en een vrouw (moeder). Als een huwelijk bestaat uit de levensverbintenis van twee mannen, dan heeft een kind dat men opgroeit bijvoorbeeld 'drie ouders': twee mannen en een elders wonende (draag)moeder.
 
'''Contracthuwelijken.''' De herdefinitie van het huwelijk en het hoge aantal echtscheidingen leidt wellicht tot het vervangen van huwelijken door contractuele verbintenissen, waarbij zou kunnen worden afgesproken wie als 'ouder' gelden, wie zaad levert voor de verwekking van een kind, wie de draagmoeder wordt, wie voor de kinderen mag zorgen.
 
'''Wat te doen?''' <blockquote>''Ps 11:3  Wanneer de grondslagen zijn vernield, wat kan dan de rechtvaardige doen? (NBG51)''</blockquote>Wat kan de rechtvaardige doen? Bidden voor de maatschappij, de overheid; voor medegelovigen, opdat dezen vast te houden aan het traditionele huwelijk, dat in overeenstemming is met de goddelijke scheppingsorde en dat het best past bij de menselijke natuur. De ontwikkeling van een kind en het geluk van een mens is het meest gediend met één vader (man) én één moeder (vrouw) in een verbintenis voor het leven.
 
== Huwelijksjubilea ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.