Naar inhoud springen

David: verschil tussen versies

953 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 48:
 
== David en Jezus ==
'''Bemind.''' David was “een man naar Gods hart”. De naam “David” betekent “bemind, geliefd”“bemind”. De Heer Jezus was eveneens een “man naar Gods hart”, door God de vader bemind.
David was de voorvader van Jezus Christus en de grote koning van Israel, de koning die door lijden en vervolging heen tot heerlijkheid en heerschappij kwam. Ook zijn zoon, onze Heer Jezus, komt door lijden en vervolging heen tot heerlijkheid en heerschappij.
 
'''Van lijden tot heerlijkheid.''' David was de voorvader van Jezus Christus en de grote koning van IsraelIsraël, de koning die door lijden en vervolging heen tot heerlijkheid en heerschappij kwam. Ook zijn zoon, onze Heer Jezus, komt door lijden en vervolging heen tot heerlijkheid en heerschappij.
Zijn overwinning over Goliath is een type van de overwinning van onze Heer Jezus over de satan, 'de sterke' (Matth. 12:29; Marc. 3:27), 'de overste van de macht der lucht' (Ef. 2:5).
 
'''Vrienden.''' In de tijd dat David vervolgd werd en leed, voegden zich allerlei mensen bij hem. Sommigen waren verbitterd, anderen hadden schulden. Ze kozen ervoor het leven met hem door te brengen en uiteindelijk te delen in zijn overwinning en verhoging.
 
''1 Sam 22:2 Ook voegde zich bij hem ieder die in moeilijkheden verkeerde, ieder die een schuldeiser had, ieder die verbitterd was, en hij werd hun aanvoerder.(NBG51)''
Regel 58:
We zien het ook bij de Heer Jezus, de zoon van David. Bij Hem voegen zich mensen die in de kreukels zitten, die schulden hebben. Ook zij zullen delen in Zijn overwinning en verheerlijking.
 
Zijn'''De sterke overwonnen.''' Davids overwinning over Goliath is een type van de overwinning van onze Heer Jezus over de satan, 'de sterke' (Matth. 12:29; Marc. 3:27), 'de overste van de macht der lucht' (Ef. 2:5).
David was “een man naar Gods hart”. De naam “David” betekent “bemind, geliefd”. De Heer Jezus was eveneens een “man naar Gods hart”, door God de vader bemind.
"Hoe zit het met jou? Verkeer je in moeilijkheden? Heb je een schuld bij God die je niet kunt betalen? Ben je door het leven verbitterd? Ga tot de Heer Jezus!
Toen ik omstreeks de jaarwisseling 1977/1978 in moeilijkheden geraakte, in benauwdheid kwam, heb ik de Heer Jezus aangeroepen. Daarop heeft Hij mij bevrijd. Ik heb er geen spijt van dat ik Zijn zijde heb gekozen en nu met Hem door het leven trek.
Kom ook jij bij Hem! God heeft jou lief en wil Zijn liefde aan jou bewijzen.
Ben je al een leerling van Jezus? Trek je ook met Hem rond? Houd je rekening met afwijzing door mensen om je heen? Laat je je ontmoedigen door mensen die je niet begrijpen of je misschien bespotten? Weet dat je eens zult delen in Jezus’ verheerlijking en verhoging, zoals de vrienden van David." <ref>[[Gebruiker:Kees Langeveld|Kees Langeveld]], 30 juni 2022.</ref>
 
== Meer weten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.