Naar inhoud springen

Jeruzalem: verschil tussen versies

268 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 86:
*De Joodse wijk: 3500 joden, merendeels streng orthodox die zich er sinds de renovatie van die wijk in 1968 hadden gevestigd. Gedurende de jaren ervoor waren echter ook enkele tientallen joden in de Islamitische wijk gaan wonen. Het Hurva-plein (bij de Hurva-synagoge) is het centrale plein van de Joodse wijk.
 
Dit stadsdeel is door UNESCO opgenomen op de lijst van werelderfgoederen. De volgende video geeft een impressie van het huidige Jeruzalem, in het bijzonder van het oude stadskern.
 
=== Meer informatie ===
 
* De volgende video geeft een impressie van het huidige Jeruzalem, in het bijzonder van het oude stadskern.
 
<youtube width="800" height="500">3lTXEYWhLG0</youtube>
Regel 92 ⟶ 96:
''Impressie van het huidige Jeruzalem (oude stad). Duur 8 minuten, nederlandse tekst, bron Youtube.com.''
 
* De volgende video geeft een impressie van de Oude Stad vanuit het oogpunt van een wandelaar van de vroege ochtend tot de nacht in de stad rondwandelt: [http://www.youtube.com/watch?v=cuq3HyTvFeo video] (15 minuten; bron Youtube.com. Geüpload door GlobeTrotterAlpha op 7 feb 2011).
 
* Ook de volgende video geeft een impressie van de oude stad, onder andere over de vier wijken en de Westelijke Muur:  [http://www.youtube.com/v/8J8VPyyw13w video] (9 minuten, Engels gesproken, Youtube.com, van Jewish TV Network).
 
Ook* deDe volgende video geeftvertelt een impressie van de oude stad, onder andereiets over de vier''muren'' wijkenvan enJeruzalem: de Westelijke Muur:  [httphttps://www.youtube.com/watch?v/8J8VPyyw13w=Ck9h6V5CWMM video] (9De minuten,Verkenners Engels3: gesproken,Muren van Jeruzalem]. Youtube.com: De Verkenners, van30 Jewishmrt TV2022. Network)Duur: 6 min. 45 sec. Nederlands gesproken.
 
== Dalen van Jeruzalem ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.