Naar inhoud springen

Jezus Christus: verschil tussen versies

1.015 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 158:
 
Hij is gestorven om onze zonden en opgewekt om onze rechtvaardiging (Rom. 4:25). Vanuit de hemel kwam de Heilige Geest op aarde; daardoor werd de belofte vervuld waarvan Hij sprak (Joh. 14:16).
 
== Zijn armoede ==
De Heer Jezus heeft de gestalte van een slaaf aangenomen. Een slaaf heeft geen of weinig bezit, hij is het bezit, het eigendom van een ander. <blockquote>''Flp 2:7  maar Zichzelf ontledigd heeft, de gestalte van een slaaf aannemend, de mensen gelijk wordend.'' (Telos)</blockquote>Terwijl de Heer Jezus in de hemel rijk was, is hij op aarde arm geworden.<blockquote>''2Co 8:9  Want u kent de genade van onze Heer Jezus Christus, dat Hij, terwijl Hij rijk was, terwille van u arm is geworden, opdat u door zijn armoede rijk zou worden.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''Mt 8:20  En Jezus zei tot hem: De vossen hebben holen en de vogels van de hemel nesten; maar de Zoon des mensen heeft geen plaats waar Hij zijn hoofd kan neerleggen.'' (Telos)</blockquote>Anderen dienden hem en zijn leerlingen met hun bezittingen.<blockquote>''Lu 8:3  en Johanna, de vrouw van Chusas, zaakwaarnemer van Herodes, en Susanna, en vele anderen, die hen dienden met hun bezittingen.'' (Telos) </blockquote>
 
== Zijn ongehuwde staat ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.