Naar inhoud springen

Semaja: verschil tussen versies

125 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Semaja''' (= 'gehoord door JhwhJah'), ook geschreven ''Sjemaja'' of ''Sjemajáhoe'', is de naam van verschillende personen in de [[Bijbel]].
 
'''Naam.''' De Naardense vertaling schrijft naar de Hebreeuwse uitspraak van de naam: 'Sjemaja'. De eigennaam betekent 'door [[Jhwh|Jah]] gehoord'<ref name=":1">''Hebreeuws-Nederlands Lexicon,'' onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.</ref> of 'JhwhJah heeft gehoord'<ref name=":0" />. De naam komt 41x voor in de Schrift. Het Strongnummer[[strongnummer]] is 08098H8098.
 
'''Personen.''' De naam verwijst naar onder meer de volgende personen:
Regel 25:
 
== Semaja de Nechlamiet ==
Deze Semaja was een valse profeet, die de Joden te Babel, daarheen met Jojachin in ballingschap weggevoerd, met de hoop op spoedige terugkeer bedroog. Hij leefde in de tijd van de profeet Jeremia. Vanuit Babel schreef hij brieven naar Jeruzalem, waarin hij verweet dat men de profeet Jeremia, die een brief aan de Joden te nietBabel had opgepaktgeschreven (Jer. God echter29:28), doorongemoeid dehad mondgelaten. vanDaarop Jeremiaechter zegde God, kondigtdoor Jeremia, Semaja zijn straf aan. Zie Jer. 29:24-32.
 
Zijn naam houdt verband met het werkwoord ''chalam ='' dromen, en betekent 'hij van de droom'<ref name=":1" />. De naam is gevormd uit de naam van zijn geboorteplaats of van zijn voorvader<ref name=":1" />.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.