Naar inhoud springen

Duivel: verschil tussen versies

712 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 17:
De duivel kan bij de ene verzoeking Gods geschreven woord ''tegenspreken'', en bij een andere verzoeking ''een beroep doen op de Schrift'' (Matth. 4:5v). De Bijbel is voor hem geen gezaghebbend woord, maar een middel dat hij misbruikt om iemand te verzoeken die gezag aan de Bijbel toekent. Hij haakt dus aan bij wat of wie iemand gezaghebbend vindt.
 
De duivel kan ook iemands ''bestemming'' aangrijpen om hem te verleiden verkeerde stappen te doen die hem schijnbaar sneller tot zijn bestemming brengen. Het is Jezus' bestemming om Koning der koningen en Regeerder der volken te worden. Volgens de duivel was er een makkelijke en snel weg om tot die bestemming te komen. <blockquote>''Mt 4:8  Opnieuw nam de duivel Hem mee naar een zeer hoge berg en toonde Hem alle koninkrijken van de wereld en hun heerlijkheid Mt 4:9  en zei tot Hem: Al deze dingen zal ik U geven, als U neervalt en mij aanbidt. Mt 4:10  Toen zei Jezus tot hem: Ga weg, satan, want er staat geschreven’: De Heer, uw God, zult u aanbidden en Hem alleen dienen’.'' (Telos) </blockquote>Hieruit blijkt dat de duivel listig te werk gaat, ten einde iemand te doen zondigen.
Hieruit blijkt dat de duivel listig te werk gaat, ten einde iemand te doen zondigen.
 
Hoe bewaart men zichzelf tegenover de listen van de duivel? Zie hieronder bij '[[Duivel#Weerstand bieden aan de duivel|Weerstand bieden aan de duivel]]'.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.