Naar inhoud springen

Ithamar: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (→‎Voetnoot: Spalling verbeterd in meervoud)
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Ithamar''' of ''Itamar'' (= Kust van de Palm) was de vierde en jongste zoon van [[Aäron]] en [[Eliseba]]. Aan hem, zijn vader en zijn drie broers was de bediening van het priesterschap opgedragen (Ex. 28:1). <blockquote>''Ex 28:1 Wat u betreft, laat uw broer Aäron en zijn zonen die bij hem zijn, bij u komen uit het midden van de Israëlieten om Mij als priester te dienen: Aäron, Nadab en Abihu, Eleazar en Ithamar, de zonen van Aäron.'' (HSV)</blockquote>'''Naam.''' De Hebreeuwse naam is איתמר, ''Iythamar''. De eigennaam betekent 'Palmkust'<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen.'' Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige ''Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon'' van Larry Pierce. </ref>, 'Kust van de Palm(boom)'<ref>James Strong, ''The Exhaustive Concordance of the Bible'' (1890). </ref> en komt 21x voor in de Bijbel, in het [[Oude Testament]]. Het [[strongnummer]] is H385.
{{Stamboom Aäron}}
Na de dood van Nadab en Abihu bleven hij en Eleazar alleen over, om de priesterlijke waardigheid te bekleden. Tot op Eli was het hogepriesterschap in het geslacht van Eleazar, toen ging het in dat van Ithamar over, maar niet voor lange tijd, daar reeds ten tijde van [[Salomo]] [[Abjathar]] de laatste was, die uit dit geslacht tot deze betrekking verheven werd.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.