Naar inhoud springen

Vervolging van christenen: verschil tussen versies

962 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 21:
|}
'''Ex-moslims.''' Vooral moslims die christen zijn geworden kunnen het zwaar te verduren krijgen in de moslimgemeenschap. Dat geldt ook voor ex-moslims in Westerse landen. Het volgende getuigenis van een ex-moslimmeisje (17 jaar) uit de Amerikaanse staat Ohio spreekt voor zichzelf. Ze is doodsbang om terug te keren naar haar ouderlijk huis: [http://www.youtube.com/v/B0P5IaIE_LI video] (Engels, 7 minuten, op Youtube.com).
 
'''Allerlei mensen.''' Mensen van allerlei stand en soort, man en vrouw, jong en oud, rijk en arm, aanzienlijk en gering, hebben om de waarheid van het evangelie en het getuigenis van hun geloof geleden onder verachting, verdrukking en vervolging. Adrianus Hamsteadius (17<sup><small>de</small></sup> eeuw) merkt in zijn geschiedenis van de martelaren op:<ref>Adrianus Haemstedius, ''Historie der martelaren; Die, om de getuigenis der evangelische waarheid, hun bloed gestort hebben, van Christus onze Zaligmaker af tot het jaar 1655'' (Amsterdam: 1671. Herziene druk 1881), blz. 89.   </ref> "''Opmerkelijk is het, dat om de getuigenis van het evangelie te vereren, geen stand of soort van mensen uitgesloten was, die door God geroepen waren, om van Hem en Zijn waarheid getuigenis te geven. Zo zijn er heerlijke voorbeelden van vrouwen, die, met mannelijke standvastigheid, allerlei pijnigingen en martelingen, om de naam van Jezus Christus, verduurden.''"
 
== Geschiedenis ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.