Naar inhoud springen

Overheid: verschil tussen versies

1.209 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
 
Regel 47:
 
''"Het rookverbod in de horeca is volgens Clean Air Nederland tot nu toe een mislukking. Volgens de belangenorganisatie voor niet-rokers negeert een meerderheid van de kroegen het verbod omdat er onvoldoende handhaving is. Clean Air Nederland wil dat horecagelegenheden voor de rechter worden gesleept als ze geregeld in de fout gaan. Ook moeten rokers zelf boetes kunnen krijgen als ze het rookverbod in de horeca overtreden. Clean Air Nederland zegt dat het in een maand tijd 3000 klachten heeft ontvangen, vooral van mensen die zelf in de horeca werken."'' (Radio Nederland Wereldomroep, 31 dec. 2008)
 
'''Rechtmatige ongehoorzaamheid.''' Er kunnen zich situaties voordoen waarin ongehoorzaamheid geboden is, d.w.z. wanneer de overheid iets vraagt dat een gelovige onderdaan niet kan doen uit gehoorzaamheid aan God. Gehoorzaamheid aan God gaat boven gehoorzaamheid aan mensen. Enkele voorbeelden. [[Darius de Meder]] vaardigde een gebod uit, dat de Jood Daniël niet wilde opvolgen, omdat hij trouw aan God was (zie [[Daniël 6]]). Het werd Petrus en Johannes door de godsdienstige overheid verboden de naam van Jezus te verkondigen. Zij weigerden te gehoorzamen. <blockquote>''Hnd 4:19  Petrus en Johannes echter antwoordden en zeiden tot hen: Of het recht is voor God naar u meer te horen dan naar God, moet u beoordelen; Hnd 4:20  want ons is het onmogelijk niet te spreken over wat wij hebben gezien en gehoord.'' (Telos)</blockquote>De apostelen zeiden "Men moet God meer gehoorzamen dan mensen". <blockquote>''Hnd 5:28  Wij hebben U ernstig bevolen niet te leren in deze naam, en zie, u hebt Jeruzalem met uw leer vervuld en wilt over ons het bloed van deze mens brengen. Hnd 5:29  Petrus en de apostelen echter antwoordden en zeiden: Men moet God meer gehoorzamen dan mensen.'' (Telos)</blockquote>
 
== Belasting betalen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.