Naar inhoud springen

Dorpelbewaarder: verschil tussen versies

17 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''dorpelbewaarder''' of ''dorpelwachter'' in de tempeldienst te Jeruzalem was een Leviet aan wie de bewaking van de tempel was toevertrouwd, en die eveneens tot de hoofdbeambten van het heiligdom behoordde. Nebuzaradan, het hoofd van de lijfwacht van de Babylonische koning Nebukadnezar, nam drie dorpelbewaarders gevangen en bracht ze, samen met andere gevangenen, naar de koning, die hen te Ribla doodde (Jer. 52:24). == Voetnoot == Karl Aug...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
Een '''dorpelbewaarder''' of ''dorpelwachter'' in de tempeldienst te [[Jeruzalem]] was een [[Leviet]] aan wie de bewaking van de [[Tempel van Salomo|tempel]] was toevertrouwd,. enHij die eveneensbehoorde tot de hoofdbeambten van het heiligdom behoordde.
 
[[Nebuzaradan]], het hoofd van de lijfwacht van de Babylonische koning [[Nebukadnezar]], nam drie dorpelbewaarders gevangen en bracht ze, samen met andere gevangenen, naar de koning, die hen te [[Ribla]] doodde (Jer. 52:24).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.