Naar inhoud springen

Heelal: verschil tussen versies

29 bytes verwijderd ,  1 jaar geleden
k
Regel 59:
 
== Grootheid van het heelal ==
Het heelal is - volgens het gangbare astronomische model - duizelingwekkend '''groot''':, zie bijvoorbeeld deze [http://www.youtube.com/v/b0lxbzgwW7I video] (2 minuten). Dede afstanden zijn schier onmetelijk. De volgende video neemt ons mee op een reis van de aarde naar de uiteinden van het heelal en weer terug: [http://www.youtube.com/v/17jymDn0W6U video] (duur 7 minuten, Engels, Youtube; video van ''American Museum of Natural History'', 2009).
 
Het heelal is niet alleen enorm groot, het bevat ook kolossale hemellichamen, waarbij ook de zon, die al veel groter is dan onze woonplaats aarde, in het niet valt. Het volgende filmpje toont dat aan. Hoe nietig zijn wij... en niettemin heeft God zijn oog op ons! 
 
<Youtube width="768" height="432">TXfOzhZGtNw</youtube><BR>''your mind will collapse if you try to imagine this | UNIVERSE SIZE COMPARISON''. Youtube.com: Estudio Arkano, 1 jan. 2020. Duur: 4 min. 57 sec.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.