Naar inhoud springen

Sacrament des altaars: verschil tussen versies

2.393 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het '''sacrament des altaars''' - het derde van de zeven sacramenten welke de Rooms-Katholieke Kerk onderscheidt - is volgens de rooms-katholieke leer het lichaam en bloed van Christus, waarin het avondmaalsbrood en de avondmaalswijn veranderd zijn en wel door de woorden van het priester. Wanneer dit sacrament onder de gedaante van brood door de gelovigen wordt genuttigd, dan noemt men het gewoonlijk heilige communie. Volgens het reeds eeuwen bestaand ge...'
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het '''sacrament des altaars''' - het derde van de zeven sacramenten welke de Rooms-Katholieke Kerk onderscheidt - is volgens de rooms-katholieke leer het lichaam en bloed van Christus, waarin het avondmaalsbrood en de avondmaalswijn veranderd zijn en wel door de woorden van het priester. Wanneer dit sacrament onder de gedaante van brood door de gelovigen wordt genuttigd, dan noemt men het gewoonlijk heilige communie. Volgens het reeds eeuwen bestaand ge...')
(geen verschil)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.