Naar inhoud springen

Verschijningen van Jezus Christus: verschil tussen versies

1.295 bytes toegevoegd ,  11 maanden geleden
k
Regel 49:
 
=== Aan Saulus van Tarus ===
Na zijn hemelvaart openbaarde Hij zich ook aan een felle tegenstander van de christenen: Saulus van Tarsus. De licht uit de hemel omstraalde hem, toen hij op weg was naar Damascus om discipelen van Jezus op te pakken. <blockquote>''Hnd 9:3  Terwijl hij echter reisde, gebeurde het dat hij Damaskus naderde; en plotseling omstraalde hem een licht uit de hemel; Hnd 9:4  en hij viel op de grond en hoorde een stem die tot hem zei: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij?'' ''Hnd 9:5  En hij zei: Wie bent U, Heer? En hij zei: Ik ben Jezus, die jij vervolgt. Hnd 9:6  Maar sta op en ga de stad binnen en er zal tot je gesproken worden wat je moet doen. Hnd 9:7  De mannen nu die met hem reisden, stonden sprakeloos, daar zij wel de stem hoorden, maar niemand zagen. Hnd 9:8  Saulus nu stond op van de grond; en hoewel zijn ogen open waren, zag hij niets. En zij leidden hem bij de hand en brachten hem in Damaskus. Hnd 9:9  En hij kon drie dagen niet zien en hij at en hij dronk niet.'' (Telos)</blockquote>Het was een verschijning van Jezus (vgl. Hand. 9:17). Saulus zag de Heer en Deze sprak tot hem (vgl. Hand. 9:27). Daarop bekeerde de christenvervolger zich en werd een vurige verkondiger van de Opgestane. <blockquote>''Hnd 9:27  Barnabas echter nam hem mee en bracht hem bij de apostelen en vertelde hun, hoe hij onderweg de Heer had gezien, en dat Deze tot hem had gesproken en hoe hij in Damaskus vrijmoedig had gesproken in de naam van Jezus.'' (Telos)</blockquote>
Na zijn hemelvaart openbaarde Hij zich ook aan een felle tegenstander van de christenen: Paulus van Tarsus. Deze bekeerde zich terstond en werd een vurig afgezant van de Opgestane.
 
=== Aan Johannes op Patmos ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.