Naar inhoud springen

Daniël 12: verschil tussen versies

737 bytes toegevoegd ,  11 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 64:
 
== 6 ==
<onlyinclude><sup>6</sup> En hij zeidezei tot dende Man, bekleed met linnen, Die boven op het water der rivier was: Tot hoe lang zal het zijn, dat er een einde van deze wonderen zal wezen? </onlyinclude>(SVCP<ref name=":0" />)
'''De Man, bekleed met linnen, Die boven op het water der rivier was.''' Dezelfde Man dien Daniël in 10:5-9 gezien had. Ook op die plaats wordt gezegd dat Hij met linnen was bekleed.
'''Wonderen.''' Buitengewone, wonderlijke gebeurtenissen<ref name=":3">''Elberfelder Bibel mit Erklärungen.'' Witten: SCM R. Brockhaus; Dillenburg: Christliche Verlagsgesellschaft, verbeterde uitgave 2011. </ref>: die vermeld van vers 1 af.
 
{{Bijbelcitaat gekoppeld|hoofdstuk=Daniël 10|vers_vanaf=5|vers_tot_aan=6}}
 
'''WonderenDeze wonderen.''' Buitengewone, wonderlijke gebeurtenissen<ref name=":3">''Elberfelder Bibel mit Erklärungen.'' Witten: SCM R. Brockhaus; Dillenburg: Christliche Verlagsgesellschaft, verbeterde uitgave 2011. </ref>: die vermeld vanworden in vers 1 of van dit vers af. Gezien het antwoord in vers 7 lijkt het vooral om de in vers 1 genoemd tijd van benauwdheid te gaan.
 
== 7 ==
<onlyinclude><sup>7</sup>  En ik hoorde dien Man, bekleed met linnen, Die boven op het water van de rivier was, en Hij hief Zijn rechter [hand] en Zijn linkerhand op naar de hemel, en zwoer bij Dien, Die eeuwig leeft, dat na een bestemde tijd, bestemde tijden, en een helft, en als Hij zal voleindigd hebben te verbrijzelen de kracht van het heilige volk, al deze dingen voleindigd zullen worden. </onlyinclude>(CP<ref name=":0" />)
'''Bekleed met linnen.''' Zie vs. 6.
'''Een bestemde tijd, bestemde tijden en een helft.''' Dat is drieëneenhalf jaar. Volgens sommige uitleggers<ref name=":1">[https://www.youtube.com/watch?v=ABfOozvKcOY The Rapture in Daniel 12]. Youtube.com: Ken Johnson, 25 mrt 2016. Studie van Daniël 12 in verband met de opneming van de Gemeente (vóór de laatste jaarweek van Daniël). Duur: 43 min. 10 sec.</ref> is dit de eerste helft van Daniëls laatste jaarweek, na de opstanding en verheerlijking van de heiligen bij de opname van de gemeente.
 
'''Een bestemde tijd, bestemde tijden en een helft.''' Dat is drieëneenhalf jaar, vermoedelijk de tweede helft van Daniëls 70e jaarweek, de tijd van de benauwdheid voor Jakob. Zie Dan. 7:25.
 
{{Bijbelcitaat gekoppeld|hoofdstuk=Daniël 7|vers_vanaf=25|vers_tot_aan=26}}{{Bijbelcitaat gekoppeld|hoofdstuk=Daniël 9|vers_vanaf=27|vers_tot_aan=28}}
 
'''Een bestemde tijdEchter, bestemde tijden en een helft.''' Dat is drieëneenhalf jaar. Volgensvolgens sommige uitleggers<ref name=":1">[https://www.youtube.com/watch?v=ABfOozvKcOY The Rapture in Daniel 12]. Youtube.com: Ken Johnson, 25 mrt 2016. Studie van Daniël 12 in verband met de opneming van de Gemeente (vóór de laatste jaarweek van Daniël). Duur: 43 min. 10 sec.</ref> isgaat dithet in vers 7 om de ''eerste'' helft van Daniëls laatste jaarweek, na de opstanding en verheerlijking van de heiligen bij de opname van de gemeente.
 
'''Te verbrijzelen.''' Werkwoordsvorm: piel. Het woord betekent dan 'in stukken slaan'<ref name=":2" />.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.