Naar inhoud springen

Kahath: verschil tussen versies

74 bytes toegevoegd ,  11 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Kahath''', Kehath, Kehat of Kohath, was de tweede zoon van [[Levi]] en dus een kleinzoon van [[Jakob (aartsvader)|Jakob]].
 
Hij was de vader van Amram, Jizhar, Hebron en Uzziël, en dus de stamvader van de vier geslachten der Kahathieten (of Kehatieten). Kahath werd 133 jaren oud.
 
{{Stamboom Kahath}}
 
De nakomelingen van [[Amram]] werden tot de bekleding van het priesterambt geroepen, terwijl aan de afstammelingen van Kahaths drie andere zonen reeds in de woestijn de zorg opgedragen was voor de ark van het verbond, de tafel van de toonbroden, de gouden kandelaar en andere voorwerpen, welke bij de eredienst gebruikt werden.
 
Na de verovering van [[Kanaän (land)|Kanaän]] ontvingen de Kahathieten tien steden in [[Efraïm]], [[Dan]] en half-[[Manasse (stam)|Manasse]] ter bewoning. In het vervolg van de tijd vinden wij hen bij de tempel te Jeruzalem werkzaam, die zij onder [[Hizkia]] en [[Josia]] helpen reinigen. Zij treden ook wel als zangers op. 
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.