Naar inhoud springen

Tempel van de Antichrist: verschil tussen versies

143 bytes toegevoegd ,  9 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
 
== Plaats ==
Waar zal deze tempel worden gebouwd? De toekomstige voorhof is 'heidens' gebied, d.w.z. 'aan de naties gegeven' (Opb. 11:12).<blockquote>''Opb 11:1 En mij werd een rietstok gegeven, aan een staf gelijk, en gezegd: Sta op en meet de tempel van God en het altaar en hen die daarin aanbidden. Opb 11:2 En de voorhof die buiten de tempel is, verwerp die en meet die niet, want hij is aan de naties gegeven, en zij zullen de heilige stad vertreden tweeënveertig maanden lang. (Telos)''</blockquote>Waarschijnlijk zal de tempel worden gebouwd op het huidige tempelplein, wellicht in het oorspronkelijke gebied van Salomo's tempel (→ [[Tempel van Salomo]]), op het lege terrein ten noorden van de Rotskoepel, tegenover de [[Oostpoort|Gouden Poort]]. In dit stuk staat een kleine koepel, waarvan sommige Joden menen dat het op de plek staat waar eens het Heilige der Heiligen was.<ref>Aldus Amir Tsarfati in: [https://www.youtube.com/watch?v=0_g390mfFYs&t=49m4s Amir Tsarfati: The Next Temple]. Youtube.com: Prophecy Watchers, april 2022. Vanaf 49 min. 4 sec.</ref>
 
== Tempel van God ==
Zoals de tempel van Herodes, d.w.z. door hem gerenoveerd, door de Heer Jezus beschouwd werd als de tempel van God, zo zal ook de tempel in de eindtijd beschouwd worden als de tempel van God.<blockquote>''Opb 11:1 En mij werd een rietstok gegeven, aan een staf gelijk, en gezegd: Sta op en meet de tempel van God en het altaar en hen die daarin aanbidden. Opb 11:2 En de voorhof die buiten de tempel is, verwerp die en meet die niet, want hij is aan de naties gegeven, en zij zullen de heilige stad vertreden tweeënveertig maanden lang. (Telos)''</blockquote>
 
== Offers ==
Regel 20:
# de tempel wordt gebouwd door de Joden, wat de komst van de Messias zal bespoedigen
 
De laatste opvatting stemt het meest met de Bijbelse toekomstverwachting overeen. De tweede opvatting is de gunstig voor de acceptatie van een valse Messias.
 
Volgens een mening<ref>De mening van Lee Brainard, in: [https://www.youtube.com/watch?v=5LlSYIhVKr0&t=13m30s The Red Heifers — Signs of the Times?] Youtube.com: Soothkeep, 2 okt. 2022. Vanaf 30 min. 30 sec.</ref> wordt de tempel gebouwd in de eerste helft van de [[Zeventigste jaarweek van Daniël|laatste jaarweek van Daniël]].
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.