Naar inhoud springen

Transgenderisme: verschil tussen versies

543 bytes toegevoegd ,  9 maanden geleden
k
Regel 9:
* '''Construct.''' De geslachtsrol (gender) is slechts een sociale constructie, een sociaal-cultureel product.
* '''Gevoel.''' Gevoel van geslachtelijke identiteit, het geslachtsgevoel, is doorslaggevender dan biologisch geslacht of 'geslacht toegewezen bij de geboorte'; het gevoel betekent meer dan het lichaam. Geslacht(elijke identiteit) is onafhankelijk van het lichaam.
* '''Verkiesbaar.''' Een mens mag zijn wat of wie hij wil zijn. Iedereen mag zijn eigen geslacht(srol) kiezen.
* '''Veranderbaar.''' De geslachtelijkheid van het lichaam valt te veranderen in zijn tegendeel (een mannenlichaam kan worden omgebouwd tot een vrouwenlichaam; medische transitie).
* '''Lichamelijke aanpassing.''' Het lichaam mag worden aangepast aan het geslachtsgevoel (veranderen van de hormoonhuishouding, verwijderen van geslachtsdelen, aanbrengen van een ander geslachtsorgaan of kunstorgaan, enz.).
* '''Verkiesbaar.''' Een mens mag zijn wat of wie hij wil zijn. Iedereen mag zijn eigen geslacht(srol) kiezen.
*'''Oplossing.''' Als transgenders normaal behandeld worden en dezelfde rechten en mogelijkheden hebben als de sekse waartoe zij willen behoren, dan lossen hun problemen (grotendeels) op. De transgenderbeweging kan in dit stuk als een bijzondere burgerrechtenbeweging worden gezien.
 
Regel 95:
 
Zie verder bij [[Transgender]].
 
'''Cultuurverval.''' Het transgenderisme, de geslachtsverwarring als een uitbreidende 'olievlek' in de westerse cultuur is te beschouwen als een verschijnsel van verval, van decadentie.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=JuFLtOdwwT0 The Mark of Decadence and the End Times | TWIBP] Youtube.com: Prophecy Watchers, 20 april 2023. Duur: 10 min. 2 sec. Mondo Gonzalez en Gary Stearman in gesprek over de toeneming van transgenderisme en homoseksuele praxis als verschijnselen van decadentie. </ref>
== Weerstaan ==
Men kan het transgenderisme weerstaan:
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.