Naar inhoud springen

Sikkel: verschil tussen versies

138 bytes toegevoegd ,  10 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 30:
Jozef werd door zijn broers verkocht aan Ismaëlitische kooplieden. Zij ontvingen 20 zilverlingen. De Ismaëlieten wilden natuurlijke door de handel winnen.
 
De [[Heer Jezus]] werd door Judas overgeleverd voor het geldbedrag dat voor een slaaf werd neergeteld: 30 zilverlingen.<blockquote>''MattheüsMt 26:14 Toen ging een van de twaalf, Judas Iskariot geheten, naar de overpriesters Mt 26:15  en hij zeidezei: Wat wilt giju mij geven? Dan zal ik Hem aan u overleveren. (Mt 26-16a):16  EnZij zijnu steldenbetaalden hem dertig zilverlingen teruit. handEn van toen af zocht hij een gelegenheid om Hem over te leveren.''  (NBG51Telos)''</blockquote>Daarmee ging een profetie in vervulling:<blockquote>''Zacharia 11:12 En ik heb tot hen gezegd: Indien het goed is in uw ogen, geeft mijn loon, maar indien niet, laat het. Toen wogen zij mijn loon af: dertig zilverstukken. Zacharia 11:13 Maar de HERE zeide tot mij: Werp dat de pottenbakker toe; een heerlijke prijs waarop Ik hunnerzijds geschat ben! En ik heb de dertig zilverstukken genomen en die in het huis des HEREN de pottenbakker toegeworpen.'' (NBG51)</blockquote>Voor het verraden van Jezus kreeg Judas 30 zilveren sikkels = 120 Romeinse denarii = 120 daglonen.
 
==Voetnoten==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.