Naar inhoud springen

Transgenderisme: verschil tussen versies

217 bytes toegevoegd ,  9 maanden geleden
k
Regel 59:
 
'''Kindertransitie.''' Onder druk van het transgenderactivisme worden behandelingen, waarbij een jongen wordt omgebouwd tot een meisje, of omgekeerd, bij steeds jongere kinderen uitgevoerd, met onomkeerbare lichamelijke gevolgen.
 
'''Zwangere 'mannen'.''' Als een vrouw zich als man identificeert, kan 'hij' zwanger worden. Biologische feiten, zoals dat alleen een man zwanger kan worden, zijn niet langer feiten, maar 'transfobe' meningen.
 
'''<nowiki/>'Menstruatie een gemoedstoestand'.''' Wie het geslacht losmaakt van het lichaam, kan eerder geneigd zijn lichamelijke verschijnselen verbonden met het geslacht te ontdoen van hun lichamelijkheid. Een vrouw heeft maandelijkse stonden. Mannen die menen vrouw te zijn kunnen die periodieke ongesteldheid zich toe-eigenen door de fysieke kenmerken (zoals eisprong en bloedverlies) uit de definitie van 'menstruatie' te schrappen en menstruatie te beperken tot een gemoedstoestand. Zo verkondigde een Noors verbond van transgenders in 2023: "U hoeft niet te bloeden om ongesteld te worden. U hoeft geen eisprong te hebben om een menstruatie te hebben. Een ongesteldheid is eerder een gemoedstoestand dan een werkelijke staat van zijn. Dus ja, transgendervrouwen kunnen absoluut menstrueren en hebben gratis hygiëneproducten nodig."<ref>Het bericht was in het Engels: "You do not need to bleed to have a period. You do not need to ovulate to have a period. A period is a state of mind than an actual state of being. So, yes, transgender women can absolutely have periods and need free hygiene products." https://twitter.com/TransMindful/status/1616533514358325265, 20 jan. 2023.</ref>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.