Naar inhoud springen

Jezus Christus/Opstanding: verschil tussen versies

939 bytes toegevoegd ,  8 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 13:
''Zie [[Jezus Christus/Verschijningen van Gods Zoon|Verschijningen van Gods Zoon]] voor het hoofdartikel.''
 
== Lichamelijke opstanding ==
Door het geloof in de opgestane Heiland zijn we '''ééngemaakt met Hem''', ook in opstanding, opdat wij een nieuw leven zouden leiden.
De Heer is naar geest en lichaam opgestaan uit de dood. Hij zou zijn ''eigen lichaam'' weer oprichten. <blockquote>''Joh 2:18  De Joden dan antwoordden en zeiden tot Hem: Welk teken toont U ons, dat U deze dingen doet? Joh 2:19  Jezus antwoordde en zei tot hen: Breekt dit tempelhuis af en in drie dagen zal Ik het oprichten. Joh 2:20  De Joden zeiden dan: In zesenveertig jaar is dit tempelhuis gebouwd, en U zult het in drie dagen oprichten? Joh 2:21  Maar Hij sprak over het tempelhuis <u>van zijn lichaam</u>. Joh 2:22  Toen Hij dan uit de doden was opgewekt, herinnerden zijn discipelen zich dat Hij dit gezegd had; en zij geloofden de Schrift en het woord dat Jezus gesproken had.'' (Telos) </blockquote>Na zijn opstanding toonde Hij zijn ''eigen'' ''handen en voeten'', die doorboord waren geweest, en zijn ''eigen zijde'', die de steek van een speer had gekregen.
 
== Eenmaking met Hem ==
Door het geloof in de opgestane Heiland zijn we '''ééngemaakt met Hem''', ook in opstanding, opdat wij een nieuw leven zouden leiden.
 
<blockquote>''Ro 6:4 Wij zijn dan met Hem begraven door de doop tot de dood, opdat, zoals Christus uit de doden is opgewekt door de heerlijkheid van de Vader, zo ook wij in nieuwheid van leven zouden wandelen.'' ''Ro 6:5 Want als wij met hem een geworden zijn in de gelijkheid van zijn dood, dan zullen wij het ook zijn in de gelijkheid van zijn opstanding;'' ''Ro 6:6 daar wij dit weten, dat onze oude mens met Hem gekruisigd is, opdat het lichaam van de zonde te niet gedaan zou zijn, opdat wij niet meer de zonde dienen.'' ''Ro 6:7 Want wie gestorven is, is gerechtvaardigd van de zonde.'' ''Ro 6:8 Als wij nu met Christus gestorven zijn, geloven wij dat wij ook met Hem zullen leven,'' ''Ro 6:9 daar wij weten dat Christus, nu Hij uit de doden is opgewekt, niet meer sterft: de dood heerst niet meer over Hem.'' (TELOS)</blockquote>
 
== Varia ==
De volgend video toont een groep van 2000 Amerikanen die de opstanding van Jezus vieren met muziek en dans. Deze leden van de Second Baptist Church in Houston, Texas, verzamelden zich in april 2011 in het hart van Houston om de opstanding te verkondigen en na afloop hun schoenen achter te laten, die ingezameld werden voor behoeftigen.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.