Naar inhoud springen

Jezus Christus: verschil tussen versies

799 bytes toegevoegd ,  7 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 106:
Jezus is het beeld van God. Hij was de afstraling van de heerlijkheid van God, de afdruk van Zijn wezen (Hebr. 1:3) en Hij kon zeggen: "wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien" (Joh. 14:9).
 
Jezus is een groot licht, dat bewoners van Galilea is opgegaan. <blockquote>''Mt 4:16  het volk dat in duisternis zat, heeft een groot licht gezien, en voor hen die zaten in het land en de schaduw van de dood, hun is een licht opgegaan’.'' (Telos)</blockquote>De priester Zacharias profeteerde van zijn zoon Johannes:<blockquote>''Lu 1:76  En jij, kind, zult een profeet van de Allerhoogste worden genoemd, want jij zult voor het aangezicht van de Heer heengaan om zijn wegen te bereiden,  Lu 1:77  om zijn volk kennis van de behoudenis te geven in de vergeving van hun zonden, Lu 1:78  door de innerlijke barmhartigheid van onze God, waarmee de Opgang uit de hoogte ons zal bezoeken, Lu 1:79  om te schijnen voor hen die in duisternis en schaduw van de dood zitten, om onze voeten te richten op de weg van de vrede.'' (Telos)</blockquote>De Opgang uit de hoogte, een verschijning of manifestatie van God, zal ons bezoeken. <blockquote>''2Co 4:4 ... Christus, die het beeld van God is, ... 2Co 4:6 Want de God die gezegd heeft: ‘Uit duisternis zal licht schijnen’, Die heeft geschenen in onze harten tot de lichtglans van de kennis van de heerlijkheid van God in het aangezicht van Jezus Christus. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Col 1:15 Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van de hele schepping, (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Joh 14:9 Jezus zei tot hem: Ben Ik zo lange tijd bij u en heb je Mij niet gekend, Filippus? Wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien; hoe zeg je dan: Toon ons de Vader? (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Joh 15:24 ... maar nu hebben zij zowel gezien als gehaat zowel Mij als mijn Vader. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Flp 2:6 die in de gestalte van God zijnde ... (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Joh 12:44 Jezus nu riep en zei: Wie in Mij gelooft, gelooft niet in Mij, maar in Hem die Mij heeft gezonden. Joh 12:45 En wie Mij aanschouwt, aanschouwt Hem die Mij heeft gezonden. (TELOS)''</blockquote>God sprak met Mozes, die Hem kon zien. Mozes zag de 'gelijkenis' of 'gestalte' van Jahweh. Die gelijkenis, gestalte, of dat beeld van God, is de Heer Jezus. <blockquote>''Nu 12:8  [Van] mond tot mond spreek Ik met hem, en [door] aanzien, en niet door duistere woorden; en de gelijkenis des HEEREN aanschouwt hij; waarom dan hebt gijlieden niet gevreesd tegen Mijn knecht, tegen Mozes, te spreken?'' (SV)</blockquote><blockquote>''Nu 12:8  met hem spreek Ik van mond tot mond, ja, zichtbaar, en niet in raadsels. Hij aanschouwt de gestalte van de HEERE. Waarom dan bent u niet bevreesd geweest om over Mijn dienaar, over Mozes, te spreken?'' (HSV)</blockquote>Vergelijk: <blockquote>''Flp 2:6  die in de gestalte van God zijnde het geen roof geacht heeft God gelijk te zijn,'' (Telos)</blockquote>
 
== Eerstgeborene ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.