Naar inhoud springen

Demon: verschil tussen versies

559 bytes toegevoegd ,  6 maanden geleden
k
Regel 46:
 
== Demonen en natuurverschijnselen ==
God draagt, onderhoudt  en bestuurt de waarneembare schepping. En onder Gods toelating speelt zijn tegenstander, satan, ook een rol van veroorzaker van natuurfenomenen. Dat geest op stof kan inwerken, bewijzen wijzelf. Onze onstoffelijke geest staat in wisselwerking met ons stoffelijk lichaam.
 
Boze geesten kunnen aardse fysische gebeurtenissen beinvloeden. Satan sloeg Job met boze zweren: "Toen ging de satan uit van het aangezicht des HEEREN, en sloeg Job met boze zweren, van zijn voetzool af tot zijn schedel toe." (Job. 2:7) Ook de eerdere rampen die Jobs veestapel en kinderen overkwamen, lijken door satan veroorzaakt te zijn. God gaf hem tijdelijk zulk een vrijheid van handelen ten opzichte van Job.
Regel 63:
Oude filosofen spraken van demonen heel anders dan de manier waarop ze worden beschreven in de Schrift. Zo Plato zegt: "Elke demon is een middenwezen tussen God en het sterfelijke. God is wordt niet direct benaderd door de mens, maar alle handel en verkeer tussen goden en mensen wordt uitgevoerd door de bemiddeling van demonen." Dit denkbeeld, dat God benaderd kan worden door middel van demonen of halfgoden, is een leugen van satan. Op een vergelijkbare manier bidden de rooms-katholieken tot de Maagd en de heiligen opdat deze voor hen pleiten.
 
== UitdrijvingBeperking en uitdrijving van demonen ==
 
=== Beperking ===
God, die almachtig is, beperkt de macht van demonen. Hun macht om te ''verderven'' is beperkt, gezien de geschiedenis van Job. De tijd dat een demon in een mens woont, de tijd van bezetenheid, kan ingekort worden doordat hij wordt uitgedreven (zie hierna). Hun spreken door een bezetene kan worden beperkt door Jezus' macht. <blockquote>''Mr 1:34  En Hij genas velen die aan allerlei ziekten leden, en vele demonen dreef Hij uit; en Hij liet de demonen niet toe te spreken, omdat zij wisten Wie Hij was.'' (Telos)</blockquote>
 
=== Uitdrijving door de Heer Jezus ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.