Naar inhoud springen

Gazastrook: verschil tussen versies

354 bytes toegevoegd ,  6 maanden geleden
k
Regel 108:
 
'''2023.''' Op zaterdag 7 okt. 2023 doet [[Hamas]] vanuit de Gazastrook een verrassingsaanval op Israël. Het veiligheidshek wordt op meerdere plaatsen doorbroken en terroristen van Hamas trekken het Joodse land in, waar zij een bloedbad aanrichten en meer dan honderd mensen ontvoeren naar de Gazastrook. Sinds Wereldoorlog II zijn er nog nooit zoveel Joden vermoord op één dag. Israël reageert met zware bombardementen op militaire doelen, waarbij ook Gazaanse burgers omkomen. Israël roept het grootste aantal reservisten ooit, sinds de stichting van de Joodse staat in 1948, op: 360 duizend.
 
== Meer informatie ==
[https://www.peacecomms.org/gaza Whispered in Gaza], op PeaceComms.org, bevat verhalen van Gazanen die leven onder het bewind van Hamas. "Hamas has placed Palestinians in Gaza under a communications blockade. ''Whispered in Gaza'' helps them breach it."<ref>Bron: https://www.peacecomms.org/gaza, geraadpleegd 24 okt. 2023.</ref>
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.