Naar inhoud springen

Genezing: verschil tussen versies

343 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Genezing''' is het beter worden of maken van een zieke of wond. De belangrijkste genezing is die van [[zonde]] en haar gevolg: geestelijke en zedelijke genezing.
Zie [[Ziekte]] voor het hoofdartikel over dithet onderwerp ziekte.
Lichamelijke genezing is niet het enige of het hoogste antwoord op het probleem van ziekte en lijden. Bovendien, in zonde leven is de ergste kwaal en genezing daarvan belangrijker dan genezing van een lichamelijke ziekte.
 
Regel 173:
 
== Meer weten ==
[https://www.youtube.com/watch?v=DRPhpfU0tN0 Levenslicht - Jezus geneest altijd!? - Jacques Brunt]. Youtube.com: Jacques Brunt, 15 okt. 2023. Duur: 9 min. 11 sec. Jacques Brunt weerlegt de leer dat Jezus onze ziekten aan het kruis heeft gedragen, genezing in de verzoening is inbegrepen en wij nu aanspraak kunnen maken op genezing.
 
[https://www.youtube.com/watch?v=1G1_I-jd2IU Wonderbaarlijke genezing]. Youtube.com: Christenview, 21 april 2008. Willeke Roos, die jaren aan reflexdystrofie leed, vertelt over haar genezing op het gebed van een gewone gelovige. Ook haar arts komt aan het woord. Duur: 9 min. 21 sec.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.