Naar inhoud springen

Jezus Christus: verschil tussen versies

165 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
k
 
Regel 136:
Jezus' jongere broers waren Jakobus, Jozef (of Joses), Judas en Simon. Ezelsbruggetje om hun namen te onthouden: JJJS, waarbij de twee letter na de J opklimt in het alfabet: a-o-u.
 
Daarnaast had Hij tenminste twee zussen. Dit valt af te leiden uit het meervoud 'zijn zusters' in de uitspraken van zijn dorpsgenoten:<blockquote>''Mt 13:55 Is Deze niet de Zoon van de timmerman? Heet zijn moeder niet Maria en <u>zijn broers</u> Jakobus, Jozef, Simon en Judas? Mt 13:56 En zijn <u>zijn zusters</u> niet allemaal bij ons? Waar heeft Deze dan dit alles vandaan?'' (TELOS)</blockquote><blockquote>''Mr 6:3 Is Deze niet de timmerman, de Zoon van Maria en de <u>Broer</u> van Jakobus, Joses, Judas en Simon? En zijn <u>zijn zusters</u> niet hier bij ons? En zij namen aanstoot aan Hem. Mr 6:4  En Jezus zei tot hen: Een profeet is niet ongeeerd behalve in zijn vaderstad, onder zijn <u>bloedverwanten</u> en in zijn huis.'' (TELOS)</blockquote>De namen van Jezus' zusters zijn ons niet gegeven.
 
Dat de Heer een broer genaamd Jakobus had, blijkt uit de mededeling van Paulus. In Jeruzalem sprak hij niemand anders van de apostelen dan 'Jakobus, de broer van de Heer' (Gal. 1:19).<blockquote>''Ga 1:19 ik zag echter niemand anders van de apostelen dan Jakobus, de broer van de Heer.'' (TELOS)</blockquote>'''Betekenis van hun namen.''' Wat is de betekenis van de namen die Jozef en Maria aan de broers van Jezus gaven?
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.