Naar inhoud springen

Herodes Antipas: verschil tussen versies

142 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
== Zijn gebied ==
 
Het gebied dat Herodes bestuurde wordt een ''viervorstendom'' genoemd. Hij wordt dan ook 'Herodes de viervorst' genoemd. 'Viervorst' is een titel.
 
[[Bestand:Herod (R. Lang) in passion play, Oberammergau, Germany LCCN2014683193.jpg|miniatuur|398x398px|Herodes gespeeld in een passiespel.]]
Het gebied dat Herodes bestuurde wordt een ''viervorstendom'' genoemd. Hij wordt dan ook 'Herodes de viervorst' genoemd. 'Viervorst' is een titel.<blockquote>''Mt 14:1 In die tijd hoorde Herodes de viervorst het gerucht van Jezus (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Hnd 13:1 Er waren nu in Antiochie, in de gemeente die daar was, profeten en leraars: Barnabas, Simeon, Niger geheten, Lucius van Cyrene, Manahen, de jeugdvriend van Herodes de viervorst, en Saulus. (TELOS)''</blockquote>Hij voerde het bewind van 4 voor Chr. tot 39 na Chr. Zijn viervorstendom omvatte Galilea en Perea (zie kaart).<blockquote>''Lu 3:1 In het vijftiende jaar nu van de regering van keizer Tiberius, toen Pontius Pilatus stadhouder was over Judea en Herodes viervorst over Galilea en zijn broer Filippus viervorst over Iturea en het land Trachonitus en Lysanias viervorst over Abilene (TELOS)''</blockquote>Galilea en Perea waren geografisch gescheiden gebieden. Daar de Heer Jezus afkomstig was uit Nazareth in Galilea, was Herodes zijn landsheer.
 
'''Tiberias.''' Herodes Antipas stichtte in 17 na Chr. aan het meer van Galilea de zuiver hellenistische stad Tiberias, vernoemd naar de Romeinse keizer Tiberius wiens regering in 14 na Chr. was begonnen.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.