Naar inhoud springen

Edom, Edomieten: verschil tussen versies

30 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 9:
Bozra en Sela (ook gespeld ''Selah;'' ook genoemd ''Petra''), waren de voornaamste '''steden'''.
 
Toen Israël het land Kanaän naderde, deed Mozes een beroep op Edom om de '''Israëlieten doorgang''' te verlenen, maar de Edomieten weigerden en dreigden zelfs. Het volk Israël bevond zich in Kadesh-Barnea, een stad aan de grens van Edom (Num. 20:16). <blockquote>''Nu 20:16  Toen riepen wij tot de HEERE. Hij hoorde onze stem, en Hij zond een Engel, en Hij leidde ons uit Egypte. En zie, wij zijn in Kades, een stad aan het uiterste van uw grens.'' (HSV)</blockquote>Vanwege de weigering en dreiging van het broedervolk keerden de Israëlieten zuidwaarts ten einde om Edom heen te gaan, en reisden langs het zuiden en oosten van Edom tot ze het land van Moab bereikten (Num. 21:4).
 
Edom had dikwijls met het naburige '''Israël''' te maken. God veroordeelt Edom wegens zijn eeuwige haat jegens Israël (Ezech. 35:5). God wekte eens de koning van Edom op om Israël te straffen (1 Kon 11:14} en later versterkte Hij Israël om Edom te straffen (2 Kron. 25:10,11).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.