Naar inhoud springen

Markus 6: verschil tussen versies

893 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
{{Bijbelhoofdstukcommentaar|Bijbelboektitel=Evangelie naar Markus|Bijbelboekpagina=Evangelie naar Markus|Bijbelboek=Markus|Aantalhoofdstukken=16|Aantalverzen=56}}
== Samenvatting ==
''1-5'' Jezus' verworpen in zijn vaderstad Nazareth. ''6-13'' De uitzending van de twaalf discipelen. ''14-29'' De dood van Johannes de Doper. ''30-32'' De terugkeer van de apostelen, en vertrek naar een woeste plaats. ''33-44'' De eerste wonderbare spijziging. ''45-52'' Jezus komt in de vierde nachtwaak, lopend op het meer, naar de discipelen, die zich in de boot aftobben bij tegenwind. ''53-56'' Genezingen te Gennesaret[[Gennézareth]] en elders.
 
== 1 ==
Regel 66:
<onlyinclude><sup>46</sup> En toen Hij afscheid van hen had genomen, ging Hij naar de berg om te bidden. </onlyinclude>(Telos)
'''Van hen.''' Van de menigte, die misschien wel 7000 mensen in getal was, van wie zeker 5000 mannen (40).
 
== 56 ==
<onlyinclude><sup>56</sup> En waar Hij ook kwam, in dorpen of in steden of op de velden, daar legden zij de zieken op de markten en smeekten Hem of zij slechts de zoom van zijn kleed mochten aanraken; en allen die Hem aanraakten werden behouden. </onlyinclude>(Telos)
'''Werden behouden.''' Of gezond gemaakt, genezen. Het Griekse werkwoord is σωζω, ''<u>so</u>zo,'' en betekent: behouden, ongeschonden bewaren, redden van gevaar of vernieling, met als mogelijke betekenis: iemand die lijdt behouden (van de ondergang) d.w.z. iemand die aan een ziekte lijdt gezond maken, genezen<ref>''Grieks-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. </ref>. De gedachte is dat lijdenden gezond werden gemaakt en zo behouden werden. De Telos-vertaling drukt het denkbeeld van behouden uit, in de context die leert dat het om gezondmaking gaat.
 
== Voetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.