Naar inhoud springen

Gazastrook: verschil tussen versies

373 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 111:
'''2018-2019.''' Op 30 maart 2018 begint de eerste editie van de ''Mars van de Terugkeer''. De mars is een wekelijks massa-protest langs de grens met Israël. Aan de demonstraties nemen groepen deel die aangestuurd worden door de verschillende terreurgroepen in Gaza. Er vinden rellen en terreurdaden plaats. Zo worden er onder andere molotovcocktails en explosieven gegooid naar Israëlisch grondgebied, autobanden verbrand, (pogingen tot) infiltratie gedaan. Het Israëlische leger reageert met traangas en schieten.<ref>Nieuwsbericht op CIDI.nl, 29 maart 2019: https://www.cidi.nl/israel-zet-zich-schrap-voor-verjaardag-mars-van-terugkeer-protesten/</ref> Over deze Mars, zie de video [https://www.youtube.com/watch?v=RcQ3ngyYWVM Behind the Smoke Screen] van Pierre Rehov (Youtube.com, 23 mei 2018; speelduur 23 minuten).
 
'''2023.''' Op zaterdag 7 okt. 2023 doet [[Hamas]] met Palestijnse Islamitische Jihad vanuit de Gazastrook een verrassingsaanval op Israël. Het veiligheidshek wordt op meerdere plaatsen doorbroken en de terroristen trekken het Joodse land in, waar zij op sadistische wijze een bloedbad aanrichten. Zij vermoorden 1200 mensen en ontvoeren ongeveer 240 mensen ontvoeren naar de Gazastrook. Sinds Wereldoorlog II zijn er nog nooit zoveel Joden vermoord op één dag. In het gevolg van de terroristen komen Gazaanse burgers huizen van Israëli's plunderen. Israël reageert met zware bombardementen op militaire doelen, waarbij ook Gazaanse burgers omkomen. Israël roept het grootste aantal reservisten ooit, sinds de stichting van de Joodse staat in 1948, op: 360 duizend. Tijdens de eerste twee maanden van de oorlog geven meer dan 200 moslims te kennen dat Jezus hen in een droom is verschenen, waarna ze meer van Gods Woord en van de Heer willen weten<ref>[https://vision.org.au/articles/muslims-turns-to-jesus-in-gaza-war/ Muslims Turn To Jesus In Gaza War], nieuwsbericht op Vision.org.au, 27 nov. 2023. </ref>.
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.