Naar inhoud springen

Johannes 5: verschil tussen versies

672 bytes toegevoegd ,  3 maanden geleden
k
 
Regel 84:
'''Er komt een uur, en het is nu.''' Nadat de Heer aan het kruis zijn Geest had overgegeven, werden de graven geopend en werden vele heiligen levend. Na zijn opstanding kwamen zij uit de graven en verschenen aan velen. Zij hadden de stem gehoord. De overige doden hebben misschien alleen een geluid gehoord, gelijk als toen de God van de hemel sprak en de mensen een dondergeluid vernamen.  
 
Een overleden meisje, een gestorven jongen en de dode Lazarus hebben zeer waarschijnlijk de stem van de Heer gehoord, die hen uit de dood terugriep in het leven. De Heer beval een dood meisje op te staan, en ze werd levend. <blockquote>''Mr 5:41  En Hij greep de hand van het kind en zei tot haar: Talitha koem, dat is vertaald: Meisje, Ik zeg je, sta op!'' (Telos) </blockquote>De Heer beval een overleden jongeman op te staan. <blockquote>''Lu 7:14  En Hij kwam naderbij, raakte de baar aan en de dragers stonden stil; en Hij zei: Jongeman, Ik zeg je, sta op.'' (Telos) </blockquote>De Heer riep met luider stem Lazarus uit het graf: <blockquote>''Joh 11:43  En na dit gezegd te hebben riep Hij met luider stem: Lazarus, kom naar buiten!'' (Telos) </blockquote>
Hebben de doden de stem van de Heer gehoord toen Hij een meisje, een jongen en Lazarus opwekte?
 
== 26 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.