Naar inhoud springen

Grote Verdrukking: verschil tussen versies

219 bytes toegevoegd ,  3 maanden geleden
k
Regel 25:
 
Er zijn gelovigen die de grote verdrukking zullen meemaken. <blockquote>''Opb 7:14 En ik zei tot hem: Mijn heer, u weet het. En hij zei tot mij: Dezen zijn het die uit de <u>grote verdrukking</u> komen; en zij hebben hun lange kleren gewassen en ze wit gemaakt in het bloed van het Lam.'' (TELOS)</blockquote>Doch ook al eerder, naar het schijnt vóór de grote verdrukking in de tweede helft van Daniëls laatste jaarweek, worden er heiligen gedood. Na de opening van het 5e oordeelszegel heet het: <blockquote>''Opb 6:9 En toen het Lam het vijfde zegel opende, zag ik onder het altaar de zielen van hen die geslacht waren om het woord van God en om het getuigenis dat zij hadden. Opb 6:10  En zij riepen met luider stem en zeiden: Tot hoelang, heilige en waarachtige Heerser, oordeelt en wreekt U ons bloed niet aan hen die op de aarde wonen? Opb 6:11  En aan ieder van hen werd een lang wit kleed gegeven; en hun werd gezegd dat zij nog een korte tijd moesten rusten, totdat ook hun medeslaven en hun broeders die gedood zouden worden evenals zij, voltallig zouden zijn.'' (Telos)</blockquote>De tijd van de ''grote'' verdrukking schijnt nóg zwaarder te zijn.
 
Volgens sommigen is de grote verdrukking identiek met de holocaust. Dit is onjuist, omdat de holocaust niet is beëindigd door de komst van Christus, maar door de overwinning van de geallieerden over Nazi-Duitsland.
 
== Gebeurtenissen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.