Naar inhoud springen

Heelal: verschil tussen versies

286 bytes toegevoegd ,  1 maand geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 16:
 
Ook buiten de Bijbel om kan men tot het inzicht komen dat God de kosmos geschapen heeft<ref>Dit is het kosmologisch argument voor het bestaan van God, zie [[Godsbewijs]].</ref>.
 
De beroemde natuurkundige Isaac Newton schreef in 1687: “Dit mooiste systeem van de zon, planeten en kometen kon alleen voortkomen uit de raad en heerschappij van een intelligent en machtig wezen"<ref>Aangehaald in: https://link.springer.com/chapter/10.1057/9781137414816_12</ref>.
 
'''Eigendom.''' Het heelal en de lichamen daarin zijn dan ook het eigendom van God, ze zijn van Hem. De hemel is 'Uw hemel', zegt David":<blockquote>''Ps 8:3 Aanschouw ik uw hemel, het werk van uw vingers, de maan en de sterren, die Gij bereid hebt (NBG51)''</blockquote>'''Sprake.''' Van de hemelen (uitspansel, sterrenhemel, heelal) gaat een sprake uit. Zij vertellen Gods eer en verkondigen het werk van Zijn handen.<blockquote>''Ps 19:1 Een psalm van David, voor den opperzangmeester.'' </blockquote>''De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt Zijner handen werk.''<blockquote>''Ps 19:2 De dag aan den dag stort overvloediglijk spraak uit, en de nacht aan den nacht toont wetenschap. Ps 19:3 Geen spraak, en geen woorden zijn er, waar hun stem niet wordt gehoord. Ps 19:4 Hun richtsnoer gaat uit over de ganse aarde, en hun redenen aan het einde der wereld; Hij heeft in dezelve eenn tent gesteld voor de zon. Ps 19:5 En die is als een bruidegom, uitgaande uit zijn slaapkamer; zij is vrolijk als een held, om het pad te lopen. Ps 19:6 Haar uitgang is van het einde des hemels, en haar omloop tot aan de einden deszelven; en niets is verborgen voor haar hitte. (SV)''</blockquote>De beroemde natuurkundige Isaak Newton ontwaarde in het heelal de macht van God:<blockquote>''"De prachtige schikking van zon, kometen en planeten kon alleen maar ontstaan door het overleg en het vermogen van een denkend en machtig Wezen."'' (Isaac Newton)</blockquote>[[Bestand:Aarde.jpg|miniatuur|441x441px|De aarde als parel in het heelal.]]
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.