Naar inhoud springen

Transgenderisme: verschil tussen versies

604 bytes toegevoegd ,  18 dagen geleden
k
 
Regel 56:
 
== Gevolgen ==
'''Verwarring.''' De genderideologie vermeerdert de onzekerheid van pubers. Bij de normale puberale onzekerheden worden ze geconfronteerd met het denkbeeld dat het hun eigen keuze is of ze jongen of meisje willen zijn. De invloed van de genderideologie leidt naar verwachting tot een toename van het aantal pubers dat meent dat de identiteit en de rol van het andere geslacht beter bij hen past<ref>Vergelijk de invloed die uitgaat van media-aandacht voor gevallen van suïcide: dat leidt tot meer gevallen van zelfdoding. </ref>.
 
'''TaalveranderingGenderneutraal taalgebruik.''' Het transgenderisme leidt tot verandering in het taalgebruik. In plaats van 'menstruerende vrouwen' bijvoorbeeld spreekt men van 'mensen die menstrueren' of 'menstruerende mensen', omdat er vrouwen zijn geen vrouw genoemd willen worden, hetzij omdat ze menen man noch vrouw te zijn, hetzij omdat ze wanen een man te zijn. Naar vrouwen wordt verwezen, niet met 'vrouwen', maar met omschrijvingen die verwijzen naar vrouwelijke organen of lichaamsfuncties (menstrueren, baren, borstvoeding geven). Andere voorbeelden uit de praktijk<ref>https://twitter.com/voorzij/status/1643631574741557249, account @Voorzij, bericht dd. 5 april 2023.</ref>: "mensen met een baarmoeder", "jonge mensen die menstrueren", "iedereen die zwanger kan worden", "zwangere mensen", "vaginabezitters". Het woord 'vrouwen' of 'meisjes' maakt plaats voor geslachtloze (genderneutrale) omschrijvingen.
 
'''Opvoeding.''' De genderideologie beïnvloedt ouders. Meer dan vroeger zijn ouders geneigd zijn om bijvoorbeeld jongensachtige uitingen bij hun dochter als een uiting van een (mogelijk) transgender kind te duiden, hun dochter in die gevoelens te bevestigen en haar desgewenst op weg te helpen naar een transitie.<ref name=":0" />
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.