Stichting Woord en Daad

Uit Christipedia
Versie door Kees Langeveld (overleg | bijdragen) op 10 nov 2020 om 13:32 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Stichting''' '''Woord en Daad''' is een Nederlandse reformatorisch-christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie die armoede bestrijdt in Afrika, Azië en Midde...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Stichting Woord en Daad is een Nederlandse reformatorisch-christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie die armoede bestrijdt in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika (anno 2012).

“Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief” (2013). Haar missie is gebaseerd op het Schriftwoord van Galaten 6:10: “Laten we dus, in de tijd die ons nog rest, voor iedereen het goede doen, vooral voor onze geloofsgenoten.”

Onze wereld is vol armoede en onrecht. De stichting wil een bijdrage leveren aan duurzame verandering in Nederland en wereldwijd. Zo maakt zij de tekenen van Gods komend Koninkrijk zichtbaar en “willen we iets laten zien van een wereld in wording zonder armoede en lijden”[1].

Woord en Daad steunt projecten op het terrein van onderwijs, arbeid en inkomen, bedrijfsontwikkeling en basisvoorzieningen.

De stichting is ISO-gecertificeerd.

Woord en Daad werkt samen met andere (christelijke) organisaties, partnerorganisaties in Afrika, Azië en Centraal- en Zuid-Amerika, haar achterban in Nederland, maatschappelijke instellingen, overheden en bedrijven en andere sectoren.

Woord en Daad is in 1973 opgericht.

Meer informatie

Website van Woord en Daad: www.woordendaad.nl

Bronnen

Art. Woord en Daad, Wikipedia.nl. Hieruit is op 25 mei 2013 tekst opgenomen.

De website van de Stichting, geraadpleegd 25 mei 2013.

Voetnoot

  1. Aldus de website van de stichting, 25 mei 2013.