Transseksueel

Uit Christipedia

Een transseksueel is een man of vrouw die ernaar streeft over te gaan in de andere sekse, bijvoorbeeld door zich te laten 'ombouwen'.

Zie ook Transgender, waarvan het begrip 'transseksueel' soms wordt onderscheiden.

Diploma

Een vrouw die een 'man' was geworden had problemen bij sollicitaties, omdat op 'zijn' diploma haar vrouwelijke voornamen stonden. Bij haar afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam 'was' zij nog een vrouw. De Universiteit van Amsterdam weigerde een nieuwe bul met andere voornamen te geven. De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde dat universiteiten discrimineren als ze weigeren om aangepaste diploma's aan transseksuelen uit te reiken.[1]

Sommigen die hun lichamen hebben laten veranderen om meer op het andere geslacht te lijken, hebben daar spijt van gekregen. Ze zijn getraumatiseerd, maar ook lichamelijk vaak zwaar verminkt en hormonaal ontregeld: onvruchtbaar gemaakt, niet in staat een normale seksuele relatie meer aan te gaan.

Transitie van man naar vrouw afgebroken

"Transgender en raadslid van VVD Apeldoorn Lilian Haak stopt met de transitie van man naar vrouw. De transgender heeft daartoe besloten omdat de gezondheid in het geding kwam. Haak zei eerder eerste transgender in de Tweede Kamer te willen worden. In het bericht dat Haak via Facebook deelt staat dat hij zijn oude naam Braldt weer aanneemt. Daarnaast schrijft hij: „In het opmaken van die balans is de keuze voor mijn gezondheid de eerste prioriteit geweest. Als ouder van vier kinderen vind ik het belangrijk om er voor elkaar te kunnen zijn.” (Telegraaf.nl, nieuwsbericht 11 sept. 2019[2]) 

Beoordeling

Gezonde geslachtsorganen laten verwijderen of onderdrukken, zich oneigenlijke, tegennatuurlijke geslachtsorganen laten aanmeten, is een schending van Gods scheppingsorde. Zo iemand doet zichzelf niet goed, maar kwaad.

Het oordeel over Oholiba, in de gelijkenis aangaande het hoererende Jeruzalem, houdt in dat zij haar eigen borsten afrukt (Ezech. 23:34).

Zie verder bij Transgender.

Meer informatie

Laura Perry, Een transgender komt thuis. Uitgever: De Banier, 2022. Pagina's: 244. De schrijfster wilde als man door het leven gaan en onderging daarvoor een medische transitie. Deze verandering bracht haar niet de door haar verlangde innerlijke rust. Zij beschrijft hoe God haar liet zien dat haar 'nieuwe' lichaam haaks stond op het lichaam dat Hij geschapen had. Daarom wilde Laura niet langer als man door het leven gaan en draaide zij haar transitie terug. Met haar boodschap wil Laura mensen bemoedigen en helpen die te maken hebben met genderdysforie.

Engels

I Want My Sex Back. Detransitioned transgender people who regretted changing sex. Videodocumentaire over mensen die hun geslacht lieten veranderen en daarvan spijt hebben. Youtube.com, RT Documentary, gepubliceerd 9 sept. 2018.

He Used To Be Trans—Here’s What He Wants Everyone To Know Getuigenis van ex-trans Walt Heyer, die 8 jaar als vrouw heeft geleefd en lichamelijk is aangepast om meer op een vrouw te lijken. Youtube.com, geüpload door The Heritage Foundation, 4 apr. 2019. Speelduur: 14 min 37 sec.

How Becoming Trans Destroyed My Life: Walt Heyer. Facebook.com: Ben Shapiro, 2 sept. 2021. Duur: 10 min. 6 sec. Getuigenis van Walt Heyer. Door negatieve ervaringen in zijn jeugd kwam hij ertoe om zichzelf als vrouw te beschouwen. Hij onderging een behandeling, maar kreeg daar jaren later spijt van. De Heer Jezus kwam hem tegemoet en herstelde hem.

Walt Heyer, Trans Life Survivors. Bowker Identifier Services, 2018. Pagina's: 182. Over 30 mensen die spijt hebben van hun pogingen om over te gaan tot het andere geslacht.

Jeffrey McCall: From Transgender to Transformed. Youtube: 700 club Interactive, 9 okt. 2018. Speelduur: ongeveer 6 min. Engelstalig getuigenis van Jeffrey McCall die homofiele gevoelens had, als homoseksueel ging leven en later als een transseksueel, een vrouw onder de naam Scarlett ging leven. Nadat God tot hem kwam, keerde hij zijn oude leven de rug toe en is nu gelukkig.

Sex Change Regret, SexChangeRegret.com, opgericht door Walt Heyer, gericht op mensen die spijt hebben van hun transitie.

Zie ook

Voetnoten

  1. "UvA discrimineert transseksueel", nieuwsbericht op NOS.nl, 30 nov. 2010.
  2. VVD-raadslid Haak stopt met transitie en wordt weer man, Telegraaf.nl, nieuwsbericht van 11 sept. 2019.