Bijbelvereniging

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Bijbelvereniging (voorheen De Nederlandse Gideons) verspreidt sinds 1948 gratis Bijbels en bijbelgedeelten in allerlei overnachtingsgelegenheden: hotels, pensions, bungalowparken, gevangenissen, ziekenhuizen, cruiseschepen. Daar liggen (anno 2009) 160.000 exemplaren. De verspreiding wordt bekostigd uit giften van particulieren en kerken.

In de periode 1948-2008 zijn meer dan één miljoen bijbels verspreid.  In 2008 werden 25.000 nieuwe bijbels geplaatst.

De vereniging komt steeds vaker instanties tegen die de bijbel weigeren en krijgt vaker de vraag of naast de bijbel een koran op de nachtkastjes kan worden gelegd[1].

Geschiedenis

De vereniging De Nederlandse Gideons werd in december 1948 opgericht, naar het voorbeeld van The Gideons International. De Nederlandse Gideons gingen een eigen koers en werden geen afdeling van de The Gideons International. Ze werden wel door The Gideons International gesteund.

In 1976 komt binnen de vereniging De Nederlandse Gideons een scheiding. Een deel gaat verder als Nederlandse tak van The Gideons International. Een ander deel gaat verder onder de naam Bijbelvereniging. Beide verenigingen hebben regelmatig contact om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Afgesproken is dat de Bijbelvereniging de bijbelverspreiding verzorgt in hotels, bungalowparken, cruiseschepen, ziekenhuizen en gevangenissen. The Gideons International Nederland richt zich op scholieren en verplegenden.

Verwante organisaties

Meer informatie

Website van de Bijbelvereniging: www.Bijbelvereniging.nl

Voetnoot

  1. Artikel Steeds meer bijbels op nachtkastjes, op Kerknieuws.nl dd. 29 sept. 2009