Mark Hitchcock

Uit Christipedia

Mark Hitchcock (geb. 1959) is een Amerikaanse theoloog en schrijver die veel geschreven heeft over wat de Bijbel over de toekomstige gebeurtenissen zegt.

Hij werd geboren op 17 juli 1959 in Oklahoma City, een stad in de Amerikaanse staat Oklahoma. Hij voltooide in 1984 een rechtenstudie aan de Oklahoma State University. Daarna werkte hij vier jaren voor een rechter bij het Oklahoma Court of Criminal Appeals. Hij wist zich echter door God duidelijk geroepen om Hem voltijds te dienen op christelijk erf. Daarom veranderde hij van koers en ging naar het Dallas Theological Seminary, waar hij in 1991 afstudeerde. Sindsdien heeft hij gediend als 'senior pastor' van de Faith Bible Church in Edmond, in de staat Oklahoma.

Hij voltooide zijn doctoraat aan het Dallas Theological Seminary in 2005 en is hoofddocent Bible Expositon aan het Dallas Theological Seminary.

Sinds 1991 heeft Hitchcock meer dan dertig boeken geschreven over Bijbelse voorzeggingen aangaande de eindtijd. Een aantal werken zijn vertaald in het Nederlands.

Mark en zijn vrouw Cheryl wonen in de genoemde stad Edmond. Ze hebben twee kinderen (zonen).

Meer informatie

Website van Mark Hitchcock: Marklhitchcock.com

Sociale-mediaplatforms:

Lijst met boeken van Mark Hitchcock op Amazon.com

Bronnen

Biografische pagina van Hitchcock op http://marklhitchcock.com/about/, geraadpleegd 3 juni 2021.

Biografische gegevens op Amazon.com, geraadpleegd 3 juni 2021.