Roger Liebi

Uit Christipedia
Versie door Kees Langeveld (overleg | bijdragen) op 2 sep 2022 om 20:43
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Roger Liebi (2007)

Roger Liebi (1958) is een Zwitserse theoloog, een evangelische vertaler en verklaarder van de Heilige Schrift.

Liebi werd op 4 september 1958 geboren te Zürich in Zwitserland. Hij studeerde muziek (Conservatorium van Zürich en Musikhochschule, viool en piano), theologie en talen van de Bijbelse wereld (Grieks, klassiek en modern Hebreeuws, Aramees, Akkadisch) en promoveerde aan het Whitefield Theological Seminary in Florida op een proefschrift over de Tweede Tempel in Jeruzalem, in de vakgebieden Joodse Studies en Archeologie van het Nieuwe Testament.

Liebi werkte onder meer aan de derde herziening van de Schlachterbijbel mee. Van 2004 tot 2011 doceerde hij archeologie van Israël en het Midden-Oosten, als gastdocent aan de staatsonafhankelijke Theologische Universiteit van Basel.

Daarnaast geeft hij lezingen en publiceert hij over een breed scala aan onderwerpen. In zijn apologetisch werk gaat hij uit van de onfeilbaarheid van de Bijbel en vertegenwoordigt hij een creationistisch standpunt.

Meer informatie

Website van Roger Liebi: RogerLiebi.ch/

YouTube-kanaal van Roger Liebi: www.youtube.com/c/RogerLiebiLive

Roger Liebi, op de.wikipedia.org. Duitstalig artikel op Wikipedia.

Bron

Roger Liebi, op de.wikipedia.org. Duitstalig artikel op Wikipedia. Enige tekst hiervan is vertaald en onder wijziging verwerkt op 2 sept. 2022.