Naar inhoud springen

Aagtekerke/Dopen NdGK: verschil tussen versies

16 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 14:
Daarna worden '''de vader en de moeder '''genoemd. Een gelukkige bijkomstigheid is dat men in Aagtekerke al spoedig begonnen is om ook de naam van de moeder te vermelden. Er zijn doopboeken, waarin de moeder aanvankelijk niet genoemd wordt.
 
Tenslotte worden de '''getuigen''' bij de doop genoemd (g. = getuigen). Soms ontbreken ze, of staat er 'presente patre' (de vader aanwezig).
 
Wanneer van een echtpaar meerdere kinderen zijn gedoopt, is getracht bij de doop van het laatste kind, een '''overzicht van het gezin '''te geven. Let op: hierbij kunnen foutjes gemaakt zijn (een kind vergeten of verward met een ander echtpaar, e.d.). Het overzicht behoeft bovendien niet compleet te zijn. Soms werden kinderen in een naburige gemeente gedoopt, of hebben de ouders tussentijds elders gewoond. Voor zover die beschikbaar waren, is hier en daar extra informatie aan het overzichtje toegevoegd.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.