Naar inhoud springen

Theo Kunst: verschil tussen versies

63 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Theo Kunst''' (1935-2012) was een Schriftgetrouwe evangelische theoloog, bezield getuige van Jezus Christus, en mede-oprichter van de Evangelische Theologisc...')
 
 
Regel 15:
Na zijn werk aan de ETF ging hij onder meer het vak ecclesiologie (kerkleer) doceren aan Tyndale Theological Seminary in Badhoevedorp. Ook was hij betrokken bij leiderschapsvorming in heel Europa.
 
In 1997 ontving hij een brief van premier Netanyahu van [[Israël (staat)|Israël]] inzake de omstreden 'zendingswet', waarin de premier geruststellend schrijft: ''"Het is mij duidelijk geworden, dat een wetsontwer in Israels Parlement betreffende het in bezit hebben van missionaire literatuur veel beroering heeft gebracht onder velen van onze christelijke vrienden. Ik wil u hierbij verzekeren, dat dit wetsvoorstel niet de steun heeft van de Israëlische regering. Het is ingebracht als een privé-actie van de heer Nissim Zvilli van de Arbeiderspartij en rabbi Moshe Gafni van de Yahadut Ha Torah Partij. Met minder dan dertig leden in het Parlement aanwezig haalde het voorstel de eerste ronde. Maar om het tot wet te maken moeten er nog drie rondes volgen. De regering heeft zeer grote bezwaren tegen dit voorstel en zal ervoor zorgen, dat het er niet doorheen komt. Israël waardeert uw steun heel diep en we stellen uw vriendschap en verbondenheid zeer op prijs."''<ref>De brief werd gepubliceerd in het Zoeklicht, 1997. </ref>
 
''“In zijn leven was hij een gepassioneerd getuige van Jezus Christus. Ik mocht hem als student meemaken en herinner me vooral zijn grote liefde voor de Bijbel en evangelisatie. Hij was een bevlogen spreker op conferenties en in gemeentes en hij wist vanuit Gods woord mensen in het hart te raken.”''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.