Naar inhoud springen

Kanaän (land): verschil tussen versies

44 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Kanaän''' is de oude benaming van het land van Israël. Het ligt ten westen van de Jordaan. Kanaän was een deel van het land dat door...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Kanaän''' is de oude benaming van het land van [[Israël (staat)|Israël]]. Het ligt ten westen van de [[Jordaan]]. Kanaän was een deel van het land dat door God aan [[Abraham]] en zijn nageslacht is beloofd. 
 
De '''eerste maal''' dat in de [http://www.christipedia.nl/Artikelen/B/Bijbel [Bijbel]] sprake is van het land Kanaän is in Gen. 11:31.
 
Het land van Kanaän was een land ''''vloeiende van melk en honing'''<nowiki/>' (SV).<blockquote>''Nu 13:27 Zij vertelden [het Mozes] en zeiden: Wij zijn in dat land gekomen waarheen u ons gestuurd hebt, en werkelijk, het vloeit over van melk en honing, en dit is zijn vrucht. (HSV)''</blockquote><blockquote>''Nu 14:8 Als de HEERE ons genegen is, zal Hij ons in dat land brengen en zal Hij het ons geven, een land dat overvloeit van melk en honing. (HSV)''</blockquote><blockquote>''Le 20:24 Tegen u heb Ik gezegd: Ú zult hun land in bezit nemen en Ík zal [het] u geven om het in bezit te nemen, een land dat overvloeit van melk en honing. Ik ben de HEERE, uw God, Die u vanuit de volken afgezonderd heeft. (HSV)''</blockquote><blockquote>''De 27:3 ... opdat u komt in het land dat de HEERE, uw God, u geeft, een land dat overvloeit van melk en honing, zoals de HEERE, de God van uw vaderen, tot u gesproken heeft. (HSV)''</blockquote><blockquote>''De 26:9 En Hij bracht ons naar deze plaats en gaf ons dit land, een land dat overvloeit van melk en honing. (HSV)''</blockquote><blockquote>''De 27:3 En gij zult daarop schrijven alle woorden dezer wet, als gij overgegaan zult zijn; opdat gij komt in het land, dat de HEERE, uw God, u geven zal, een land vloeiende van melk en honig, gelijk als de HEERE, uwer vaderen God, tot u gesproken heeft. (SV)''</blockquote><blockquote>''Joz 5:6 Want de Israëlieten waren veertig jaar onderweg in de woestijn, totdat heel het volk van strijdbare mannen die uit Egypte getrokken waren, omgekomen was. Zij hadden niet naar de stem van de HEERE geluisterd, [en daarom] had de HEERE hun gezworen dat Hij aan hen het land dat de HEERE aan hun vaderen gezworen had ons te geven, niet zou laten zien, een land dat overvloeit van melk en honing. (HSV)''</blockquote><blockquote>''Jer 11:5 opdat Ik de eed gestand doe die Ik uw vaderen gezworen heb om hun een land te geven dat overvloeit van melk en honing, zoals het heden ten dage is. Toen antwoordde ik en zei: Amen, HEERE. (HSV)''</blockquote><blockquote>''Jer 32:22 U gaf hun dit land, dat U hun vaderen gezworen had hun te zullen geven, een land dat overvloeit van melk en honing.'' (HSV)</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.