Naar inhoud springen

Eeuwig evangelie: verschil tussen versies

680 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
Het '''eeuwig evangelie''' is de goede boodschap die in alle tijden geldt en God als de grote Schepper en rechtvaardige Rechter en verkondigt.
 
Van de schepping gaat reeds een stille sprake uit, die getuigt van Gods scheppingsmacht. <blockquote>''Ps 19:1 Voor de koorleider. Een psalm van David. (19-2) De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt het werk zijner handen; Ps 19:2 de dag doet sprake toestromen aan de dag, en de nacht predikt kennis aan de nacht. Ps 19:3 Het is geen sprake en het zijn geen woorden, hun stem wordt niet vernomen: Ps 19:4 toch gaat hun prediking uit over de ganse aarde en hun taal tot aan het einde der wereld. Hij heeft daarin een tent opgeslagen voor de zon, (NBG51)''</blockquote>In de [[toekomst]] zal een engel het eeuwig [[evangelie]] worden verkondigdverkondigen aan de mensen die op de [[aarde]] wonen. Engelen kunnen spreken van Gods schepping en regering, omdat zij daarvan getuige zijn. <blockquote>''Opb 14:6 En ik zag een andere engel vliegen in het midden van de hemel, die het <u>eeuwig evangelie</u> had, om het te verkondigen aan hen die op de aarde wonen en aan elke natie en geslacht en taal en volk, Opb 14:7 en hij zei met luider stem: Vreest God en geeft Hem heerlijkheid, want het uur van zijn oordeel is gekomen; en aanbidt hem die de hemel en de aarde en de zee en de waterbronnen heeft gemaakt. (TELOS)''</blockquote>De inhoud van het eeuwig evangelie is het feit dat [[God]] de wereld gemaakt heeft en dat Hij rechtvaardig zal oordelen. Het eeuwig evangelie gaat gepaard met de opwekking om Hem te vrezen en heerlijkheid te geven.
 
Het eeuwig evangelie is te beluisteren in Psalm 96.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.