Naar inhoud springen

Jozef Barsabas: verschil tussen versies

261 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Jozef''', genaamd '''Barsabas''', die ook de bijnaam Justus (= de rechtvaardige) droeg, maakte met Matthias het tweetal uit, waaruit de laatstgenoemde door d...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
Er is geen twijfel aan (vgl. Hand. 1: 21-22), of hij behoorde onder de bijzondere leerlingen van Jezus, gedurende zijn omwandeling op aarde, en was misschien wel een van de zeventig discipelen<ref>Eusebius, ''Kerkgeschiedenis,'' I, 12</ref>. Hij is ons overigens verder onbekend, en er bestaat geen genoegzame reden , om hem voor dezelfde als Barnabas, die pas in Hand 4:36 optreedt, te houden I).
 
Volgens de overlevering heeft hij de gifbeker, waartoe hij veroordeeld was, zonder hinderschadelijk gevolg gedronken<ref>Eusebius, ''Kerkgeschiedenis'', III. 39</ref>.
 
== Bron ==
W. Moll, P.J. Veth, F.J. Domela Nieuwenhuis e.a., ''Bijbelsch woordenboek voor het christelijk gezin.'' Tweede Deel I - N. Amsterdam: P.N. van Kampen, 1855. Uit het lemma "JOZEF, genaamd Barsabas", 27 okt. 2017 tekst genomen en verwerkt.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.