Naar inhoud springen

Joahaz: verschil tussen versies

67 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Joahaz '''is de naam van verscheidene personen in het Oude Testament. De belangrijkste zijn: # Joahaz, koning van Israël # Joahaz, kon...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6:
 
== Joahaz, koning van Israël ==
ZoonJoahaz was de zoon en opvolger van Jehu, koning van Israël: hij regeerde van 856-841 v.C. Hij deed dat kwaad was in de ogen van de Heer, en werd onderdrukt door Hazaël, koning van [[Syrië]], die hem dwong zijn leger te verkleinen tot vijftig ruiters, tien wagens, en tien duizend man voetvolk.
 
{{Stamboom Jehu}}{{Tijdbalk Israël 850-750 v.C.}}
 
Hij deed dat kwaad was in de ogen van de Heer, en werd onderdrukt door Hazaël, koning van [[Syrië]], die hem dwong zijn leger te verkleinen tot vijftig ruiters, tien wagens, en tien duizend man voetvolk.
 
Zijn onderwerping aan Syrië duurde voort onder Benhadad, koning van Syrië. Maar toen hij bad tot de Heer, werd een 'verlosser' verwekt, die hem verloste uit de hand van de Syriërs. Zie 2 Koningen 13:1-25; 14:1,8,17; 2 Kronieken 25:17,25.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.