Naar inhoud springen

Palestijnen: verschil tussen versies

655 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 43:
<Youtube width="768" height="432">RyhuqthF2UM</youtube><BR>''Engels ondertiteld. Duur: 1 minuut. Bron: Youtube, MEMRI-TV.'' 
 
'''Vijandige houding'''. De houding tegenover Joden en de staat Israël is in het algemeen vijandig. [http://www.christipedia.nl/Artikelen/J/Joden [Joden]] worden gedehumaniseerd (in de beeldvorming ontmenselijkt) en gedemoniseerd. Ze worden apen en varkens genoemd. 
 
'''Terroristen geëerd. '''Plegers van zelfmoordaanslagen worden geëerd. De Palestijn Barghouti bijvoorbeeld pleegde meerdere aanslagen of bereidde deze voor, zoals de bomaanslag op het Sbarro restaurant in 2001, waarbij 15 mensen om het leven kwamen. Hij kreeg 67x levenslang wegens het voorbereiden van explosieven voor meerdere terreuraanslagen, waarbij in totaal 67 mensen omkwamen. De Palestijnse Autoriteit noemt zulke terroristen 'helden'<supref>Gill Ronen, [http://www.christipediaisraelnationalnews.nlcom/ArtikelenNews/PNews.aspx/Palestijnen#voetnoot_10170275 <nowiki>[10]</nowiki>Fatah Honors Terrorist for Murdering 61 Israelis], nieuwsbericht op www.israelnationalnews.com, 25 juli 2013.</supref>. 
 
'''Opruiïng. '''De door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde media en schoolboeken ruien op tegen Israël en de Joden in het algemeen<supref>[http://wwwDe ''Palestinian Media Watch'' (PMW) documenteert gevallen van opruiing en haatzaaiing.christipedia.nl/Artikelen/P/Palestijnen#voetnoot_6 <nowiki>[6]</nowiki>]In het boek ''Deception: Betraying the Peace Process'' catalogiseert de PMW "honderden voorbeelden van haat-toespraken, het roemen van terroristische moordenaars en andere uitspraken tegen Israël, activiteiten om haat te zaaien, zelfs onder schoolkinderen" (aldus een officieel persbericht).</supref>. Ter gelegenheid van zijn eerste terreuraanslag in 1965 hield Fatach in 2016 in Bethlehem een parade, waaraan Palestijnse kinderen deelnamen die verkleed waren als gewapende strijders, compleet met namaakbomgordels. 
 
'''Loochening van historische feiten.''' Yasser Arafat, leider van de Fatah-beweging, beweerde dat Jeruzalem nooit een heilige stad voor de Joden is geweest. Dat op de tempelberg eens de Joodse ''tempel ''stond, wordt (anno 2011) geloochend<supref>[http://wwwenglish.christipediawafa.nlps/Artikelen/P/Palestijnen#voetnoot_3index.php?action=detail&id=16666 <nowiki>[3Israeli Authorities are Changing Historical Sites’ Features in Silwan], artikel op Englisch.WAFA.ps, 10 juli 2011. WAFA is het officiële Palestijnse nieuws- en informatie-agentschap. </nowiki>]</supref>. In 1925 stelde de Islamitische beheerder van het tempelbergcomplex echter dat "Al Haram al-Sharif" ('het edele heiligdom', zoals moslims de rotskoepel en de tempelberg in het Arabisch noemen) ontegenzeglijk de plaats is waar Salomo de eerste tempel bouwde<supref>Hillel Fendel, [http://www.christipediaisraelnationalnews.nlcom/ArtikelenNews/PNews.aspx/Palestijnen#voetnoot_4127428 <nowiki>[4]</nowiki>Supreme Moslem Council: Temple Mount is Jewish], op IsraelNationalNews.com, 9 jan. 2008</supref>.
 
'''Tweetongig'''. De Palestijnen sturen in verschillende berichten de wereld in en spreken met twee tongen spreken. De tong gericht op de eigen bevolking of de luisteraars spreken rept meer van geweld dan de tong die tot de westerse wereld spreekt. 
Regel 56:
In november 1988, twaalf maanden na het uitbreken van de eerste intifada, riep de Palestijnse leider Arafat vanuit Algerije een Palestijnse staat uit. Tot 2010 hebben meer dan honderd landen de staat Palestina erkend. Van een echte staat kan echter nog niet gesproken worden.  
 
Op het grondgebied van een echte Palestijnse staat (anno 2010 nog toekomstig) zal geen woonplaats zijn voor '''Joden'''; die zullen moeten vertrekken<supref>[http://wwwelderofziyon.christipediablogspot.nlcom/Artikelen2011/P09/Palestijnen#voetnoot_5plo-ambassador-confirms-palestine-would.html <nowiki>[5]</nowiki>PLO ambassador confirms: Palestine would be Judenrein], nieuwsblogartikel op ElderOfZiyon..blogspot.com, 14 sept. 2011.</supref>. 
 
== Geschiedenis ==
Regel 75:
2012: Op 6 januari sluiten de twee rivaliserende groeperingen Fatah en Hamas een akkoord. Ze willen samen een nieuwe regering vormen, die zeggenschap krijgt over zowel de Westelijke Jordaanoever als de Gazastrook. De huidige Palestijnse president Abbas (leider van Fatah) wordt de beoogde premier. Israël wijst de Palestijnse coalitie met Hamas af. 
 
In november erkent de Algemene Vergadering van de [http://www.christipedia.nl/Artikelen/V/Verenigde_Naties [Verenigde Naties]] Palestina als staat. De uitspraak is echter niet bindend.
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.