Naar inhoud springen

Apostel: verschil tussen versies

984 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Apostel''' is een aan het Grieks ontleend woord, dat "gezondene" of "gezant" betekent. Het wordt met betrekking tot Christus gebezigd; in ondergeschikte zin van...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 35:
* Thomas = tweeling
* Zeloot = ijveraar
 
== Als laatsten gesteld ==
De christenvervolger Saulus van Tarsus werd na zijn bekering tot Christus een apostel. Hij, nu Paulus (= "Klein") genaamd, beschrijft in zijn eerste brief aan de christenen in Korinthe de lotgevallen van Jezus' gezanten aldus: <blockquote>''1Co 4:9 Want ik meen dat God ons, de apostelen, als laatsten heeft gesteld, als ten dode gedoemden; want wij zijn een schouwspel geworden voor de wereld en voor engelen en voor mensen. 1Co 4:10 Wij zijn dwaas om Christus’ wil, maar u bent wijs in Christus; wij zwak, maar u sterk; u geëerd, maar wij veracht. 1Co 4:11 Tot op dit ogenblik lijden wij zowel honger als dorst, en zijn naakt, en worden met vuisten geslagen, en hebben geen vaste woonplaats, 1Co 4:12 en vermoeien ons door met onze eigen handen te werken. Worden wij gescholden, wij zegenen; vervolgd, wij verdragen; 1Co 4:13 gelasterd, wij bidden; wij zijn als het uitschot van de wereld geworden, aller uitvaagsel tot nu toe. (TELOS)''</blockquote>
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.