Naar inhoud springen

Hosea (koning): verschil tussen versies

226 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 15:
 
== Zijn regering ==
<blockquote>''2Kon 17:3 Tegen hem toog op Salmaneser, koning van Assyrie; en Hoséa werd zijn knecht, dat hij hem een geschenk gaf. (SV)''</blockquote>Ofschoon iets beter dan zijn voorgangers, zocht ook Hosea, in zijn afhankelijkheid van Assyrië, ondanks de waarschuwingen van de profeten, niet bij Jahweh, maar elders hulp, en wel bij de EgyptischenEgyptische vorst [[So]], inen zijnstopte afhankelijkheidde vanjaarlijkse betaling aan Assyrië (2 Kon. 17:4). Ternauwernood had Salmaneser, koning van Assyrië, hiervan kennis gekregen, of hij trok tegen Samaria op, en nam de stad na een driejarige belegering in (2 Kon. 17:4v). Hoséa werd gevangen genomen en met het grootste deel van zijn onderdanen naar Assyrië in ballingschap weggevoerd, terwijl het land met vreemdelingen bevolkt werd. 
[[Bestand:Wegvoering van de Israëlieten naar Assyrië - Access Foundation 69.jpg|geen|miniatuur|1024x1024px|Hosea zendt een boodschapper naar Egypte. De belegering en val van Samaria. Wegvoering van de Israëlieten.]]
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.